Τοπικές Ειδήσεις

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος: «Χαριστικά δεν μπορεί και δεν θα πληρωθεί κανείς και τίποτα»

Με αφορμή την Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ρόδου και αφορά στο έργο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων με τίτλο: «Αποκατάσταση κτηρίου Ροδιακής Έπαυλης», ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, προχώρησε στην κάτωθι δήλωση, αποκλειστικά και μόνο προς ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου:

«Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη, ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί το σύνολο των νομίμων διαδικασιών που απαιτούνται για την πορεία ενός έργου, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη, ολοκληρωμένη, αλλά και άρτια εκτέλεση και ολοκλήρωσή του.

Οι εποχές που η υπηρεσιακή λειτουργία του Δήμου Ρόδου και των Διευθύνσεών του, υπαγορευόταν από προσωπικές σχέσεις ορισμένων με τους εκάστοτε εργολάβους, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Η κοινωνική ζωή και οι προσωπικές υποχρεώσεις, που καθόριζαν την πορεία του τόπου, δεν αποτελούν στοιχεία της δικής μας διοίκησης.

Έκαστο στάδιο για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των νομίμων διαδικασιών. Όταν αυτό συντρέχει και αφού έχει εξεταστεί από την εκάστοτε αρμόδια ομάδα επιβλεπόντων, η οποία και επιβεβαιώνει ότι αυτό εκτελείται βάσει των τιθέμενων προδιαγραφών, τότε παραλαμβάνεται, εγκρίνεται και βάσει της Νομοθεσίας πληρώνεται.

Όταν όμως, οι διαδικασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα, δεν έχουν προσκομιστεί από τον Ανάδοχο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της παρ. 8 του άρθρου 152 του Ν.4412, όπως προβλέπει η Νομοθεσία, τότε ο Εργολάβος είναι αδύνατο να πληρωθεί.

Χαριστικά δεν μπορεί και δεν θα πληρωθεί κανείς και τίποτα. To σύνολο των πληρωμών όμως, εκτελείται άμεσα, αφού ολοκληρώνονται όλες οι Νόμιμες διαδικασίες και ο Εργολάβος προσκομίζει τα σχετικά. Ο κάθε λογαριασμός τακτοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα, βάσει των διαδικασιών που απαιτούνται και με δεδομένη την αρχή της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη, περί άμεσης εξόφλησης όλων των υποχρεώσεων, με στόχο τη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του Δήμου Ρόδου.

Εκτελούμε έργο, νόμιμα και ολοκληρωμένα και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Προκειμένου δε, να ενεργούμε ασφαλώς και τεχνικώς άρτια, ζητάμε επιπλέον χρηματοπιστωτική ικανότητα των εργοληπτών. Αυτό, αποτελεί ακόμη μία δικλείδα ασφαλείας για ποιότητα των έργων που χρειάζεται ο τόπος μας».

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου