Τοπικές Ειδήσεις

Θετικό γεγονός η παραχώρηση των ακινήτων Καλαμώνα και Βάρης

Την πλήρη ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου, αναφορικά με την προώθηση των διαδικασιών για την παραχώρηση των εκτάσεων του Καλαμώνα και της Βάρης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού για την αξιοποίησή τους, εξέφρασε με δηλώσεις του προς την «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου, κ. Αντώνης Αρφαράς.
«Ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο καταβάλαμε όλοι προσπάθειες εδώ και δεκαετίες. Και εγώ προσωπικά, με τον τότε υπουργό και βουλευτή κ. Αριστοτέλη Παυλίδη είχαμε προσπαθήσει πριν από 25 χρόνια (ίσως και παραπάνω) και με άλλους αργότερα, να προωθήσουμε την παραχώρηση των εκτάσεων του Καλαμώνα και της Βάρης για αξιοποίηση. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών και τις αλλαγές στις κυβερνήσεις το έργο δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί. Με μεγάλη χαρά, υποδεχτήκαμε όλοι μας τον κ. Στύλιο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη και επιθεώρησε τόσο τις εκτάσεις όσο και στο Φράγμα Κρητηνίας, με την παρουσία του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Για το Φράγμα εξήγγειλε και χρηματοδότηση που αφορά στο οδικό δίκτυο πέριξ του φράγματος και στη διακλάδωση και επέκταση των δικτύων υδροδότησης της περιοχής από το φράγμα. Για τις δύο εκτάσεις σε Βάρη και Καλαμώνα, είμαστε όλοι αισιόδοξοι αφού αποτελεί ‘όνειρο’ των Ροδιτών εδώ και δεκαετίες. Φαίνεται έμπρακτα ότι οι προσπάθειες του περιφερειάρχη, του δημάρχου και των βουλευτών μας, έπιασαν τόπο! Επιτέλους αυτές οι δύο μεγάλες εκτάσεις (ο Καλαμώνας έχει έκταση 900 στρέμματα και η Βάρη 600 στρέμματα) να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία, να σχεδιαστούν έργα υποδομής και γενικότερα, να αναπτυχθεί ολόκληρο το νησί».
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ
Όσον αφορά στις προτεραιότητες που έχει θέσει για την νέα ΔΗΜΤΟ καθώς και για τα νέα γραφεία που ανοίγει, ο κ. Αρφαράς ξεκαθάρισε τα εξής:
«Πράγματι στην Ιαλυσό επί της οδού Αγροπόλεως και Διαγόρα, ετοιμάζουμε τα νέα γραφεία της ΔΗΜΤΟ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε καμιά εβδομάδα θα έχουν περατωθεί οι εργασίες και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα εγκαίνια των γραφείων μας, αλλά και να αποκτήσουμε την στέγη μας, επίσημα πλέον ως ΔΗΜΤΟ και διευρυμένη την Νέα Δημοκρατία. Όσον αφορά στις προτεραιότητες, πέραν των εκλεγμένων μελών, προχωρήσαμε σύμφωνα με το καταστατικό, στην οργάνωση της διευρυμένης επιτροπής με 14 τομείς δράσης (τα ονόματα έχουν ανακοινωθεί). Στο προσεχές διάστημα, θα συγκαλέσουμε συνεδρίαση και της διευρυμένης επιτροπής προκειμένου να ξεκινήσουμε να καθορίζουμε τους στόχους μας και τις δράσεις μας. Το… εμπόδιο με την πανδημία του κορωνοϊού παραμένει, και μας απασχολεί καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε κλειστές συγκεντρώσεις κ.λπ. Παρά ταύτα όμως, θα βρούμε τρόπο να συνεδριάζουμε και να συντονιζόμαστε στις δράσεις που θέλουμε».
Ο κ. Αρφαράς αναφέρθηκε ακόμα στις συνεργασίες που θα έχει με τα αντίστοιχα κομματικά όργανα στα νησιά του νομού Δωδεκανήσου με σημείο αιχμής τη διεκδίκηση από κοινού, της επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
«Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας. Βέβαια, κάθε νησί έχει τις ιδιαιτερότητές του και όλα μαζί τα νησιά και οι συμπατριώτες μας, Δωδεκανήσιοι, έχουμε τα προβλήματά μας, τα οποία μας ενώνουν. Αυτό που εμείς ως τοπική οργάνωση της Ρόδου θα επιδιώξουμε σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα νησιά και με την ΔΕΕΠ, που έχει την εποπτεύουσα δράση στον νομό, είναι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες με στόχο να προωθήσουμε τα ζητήματα του τόπου. Θα συγκεντρώνουμε τα όποια θέματα, αιτήματα και προβλήματα, και θα τα προωθούμε προς επίλυση (διεκδικώντας από κοινού).
Βέβαια, ό,τι γίνεται σε κεντρικό επίπεδο θα το προβάλλουμε αναλόγως, καθώς αυτή η κυβέρνηση παράγει έργο και αυτό πρέπει να φανεί».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου