Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει ένας 28χρονος Ροδίτης, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας 14χρονου παιδιού, στο οποίο έκανε προτάσεις για ασελγείς πράξεις με μηνύματα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Την 27η Φεβρουαρίου 2015 καταγγέλθηκε συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από τον πατέρα του ανήλικου ότι άγνωστο άτομο, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», παρενοχλούσε σεξουαλικά τον γιο του.
Συγκεκριμένα, άτομο με συγκεκριμένο όνομα, προφίλ και ηλεκτρονική διεύθυνση, μέσω της εφαρμογής προσωπικών μηνυμάτων της ιστοσελίδας «Facebook», ξεκίνησε συνομιλία με τον ανήλικο.
Ο κατηγορούμενος έκανε αναφορές στα γεννητικά όργανα του ανήλικου και τον παρακινούσε να συναντηθούν παρότι από τη φωτογραφία του προφίλ του ήταν εμφανές ότι επρόκειτο για άτομο νεότερο των 18 ετών.
Ο κατηγορούμενος συνέχισε να μιλά ερωτικά στον ανήλικο ακόμη κι όταν ο τελευταίος του διευκρίνισε σε μήνυμά του ότι η ηλικία του είναι 15 ετών.
Ο πατέρας του ανήλικου περιεργάστηκε συγκεκριμένα την 26η Φεβρουαρίου 2015 το κινητό τηλέφωνο του παιδιού του και εισήλθε στον λογαριασμό του στο «Facebook» στα εισερχόμενα μηνύματα.
Διαπίστωσε ότι ο γιος του από την 10η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.45 είχε ξεκινήσει να συνομιλεί με έναν άγνωστο ενήλικο.
Ο ενήλικος είχε ισχυριστεί ότι είναι κομμωτής και ότι πραγματοποιεί επισκέψεις σε οικίες.
Αφού πρότεινε στο παιδί να τον κουρέψει, άρχισε να ζητά πληροφορίες για το μόριό του.
Σε κάποια στιγμή των συνομιλιών ο ανήλικος ανέφερε ότι ήταν μόλις 15 ετών και ο δράστης συνέχιζε τις προτάσεις, που αφορούσαν ασελγείς πράξεις.
Το παιδί ανέφερε στον πατέρα του ότι δεν γνωρίζει τον δράστη και μάλιστα όταν του ζήτησε το τηλέφωνό του ή του πρότεινε να συναντηθούν έβρισκε προφάσεις προκειμένου να τον αποφύγει.
Σημειώνεται ότι η τελευταία συνομιλία πραγματοποιήθηκε την 27η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 02:08.
Ο ανήλικος, σε κατάθεσή του, αναφέρθηκε στις μεταξύ τους αποκρουστικές συνομιλίες και τόνισε ότι στην αρχή θεώρησε ότι ήταν πλάκα.
Υποστήριξε ότι ο δράστης του είχε ζητήσει να πάνε για φαγητό και ότι τον απέφυγε, ενώ του είχε προτείνει να πάει στην οικία του για να δουν ακατάλληλα έργα, λέγοντάς του ότι θα τον ξύριζε τζάμπα!
Από έλεγχο που έγινε στο ηλεκτρονικό αρχείο ταυτοτήτων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, προέκυψαν τα στοιχεία του δράστη.
Το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου 2015, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν και προσήγαγαν τον κατηγορούμενο.
Σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκε κάτι το αξιόλογο.
Εντός της οικίας του υπήρχε ένας σταθερός ηλεκτρονικός και έξι DVD τα οποία, με τη συγκατάθεσή του, μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου προκειμένου να ελεγχθούν ως προς το περιεχόμενο τους.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε δεν προέκυψε κάτι το μεμπτόν.
Εξεταζόμενος ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν και υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να συναντηθεί με τον ανήλικο ή να του προξενήσει κακό. Ζήτησε συγγνώμη.
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου επανέλαβε τους ως άνω ισχυρισμούς του τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει ή να κάνει κακό στον ανήλικο και προσθέτοντας ότι κάτι που ξεκίνησε σαν πλάκα από μέρους του εξελίχθηκε άσχημα… σε κακόγουστη φάρσα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ