Ειδήσεις

Πανελλαδικές 2023: Αρχίζουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα

Αρχίζουν τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας ξεκινούν τα μαθήματα ξεκινούν σήμερα 24 Οκτωβρίου, δηλαδή νωρίτερα από τις δύο προηγούμενες χρονιές λειτουργίας της.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που θεσπίστηκε με νόμο, για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, και ξεκίνησε το σχολικό έτος 2020-2021.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (ΕΔΕΜ) απευθύνεται στους υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων, μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου και της Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων, και παρέχεται δωρεάν και προαιρετικά στα δημόσια σχολεία στα μαθήματα:

Ελεύθερο Σχέδιο,
Γραμμικό Σχέδιο,
Γαλλικά,
Γερμανικά,
Ιταλικά,
Ισπανικά,
Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.
Η Ενισχυτική διδασκαλία υποστηρίζει και προετοιμάζει, δωρεάν μέσα στο δημόσιο σχολείο, τους υποψηφίους στα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει, προκειμένου να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ήδη, κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου που απεστάλη προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση και έγκαιρη έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, φέτος θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) σε όλη τη χώρα που εξυπηρετούν όμορα σχολεία με 6-10 μαθητές ανά τμήμα, ενώ οι αντίστοιχοι περσινοί αριθμοί ήταν 12-15 μαθητές ανά τμήμα. Σημειωτέον, επίσης, ότι φέτος, πέραν του ότι διατίθενται περισσότεροι εκπαιδευτικοί για περισσότερα τμήματα και περισσότερους μαθητές, με λιγότερους ανά τμήμα, η ΕΔΕΜ ξεκινά περίπου ένα μήνα νωρίτερα (24/10 αντί 19/11).

 

Επιπλέον, από φέτος το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο γίνεται τρίωρο μάθημα (αντί διώρου), ενώ ένα τμήμα ΕΔΕΜ μπορεί εκτάκτως να λειτουργήσει ακόμη και με τρεις μαθητές. Αναφερόμενη στην έναρξη των μαθημάτων η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «συνεχίζεται και φέτος, διαρκώς βελτιούμενη και ενισχυόμενη, ενώ ξεκινά και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η διδασκαλία όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο.

 

Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες στη δημόσια εκπαίδευση και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους. Όλα τα παιδιά μας αξίζουν να λάβουν από το δημόσιο, δωρεάν σχολείο τα αναγκαία εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η Παιδεία αλλάζει. Στην Πράξη».

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου