Τοπικές Ειδήσεις

Ολόγραμμα μνημείου για το νησί της Ρόδου

Την πρόθεσή του να λειτουργήσει σε χώρο που θα επιλεγεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ολόγραμμα μνημείου για το νησί της Ρόδου, γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Καμπούρης.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και δεδομένης της πλούσιας ιστορίας του νησιού μας, θα ήθελα να σας καταθέσω την πρότασή μου για τη δημιουργία ενός ολογράμματος στο νησί της Ρόδου, σε θέση που εσείς θα κρίνετε κατάλληλη.
Η ολογραμματική τεχνολογία χρησιμοποιείται κατά κόρον σε διάφορους τομείς. Τα τελευταία δε χρόνια, βρίσκει εφαρμογή ολοένα και περισσότερο στην απεικόνιση μνημείων και αγαθών της πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου (π.χ. μνημεία μινωικού πολιτισμού, ολόγραμμα του κυπέλλου Breal του Σπύρου Λούη στην Ολυμπία από το ίδρυμα Στ. Νιάρχος, αλλά και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού).
Με την τεχνολογία της ψηφιακής ολογραφίας επιτρέπεται η παραγωγή τρισδιάστατων εικόνων, που με τις κατάλληλες συσκευές και τον ανάλογο φωτισμό μπορούν να δημιουργούν ψευδαισθησιακές τρισδιάστατες εικόνες και πειστικά ισοδύναμα μνημείων ή αγαθών. Αναμφίβολα το ‘πάντρεμα7 αυτό της τεχνολογίας με την πολιτιστική κληρονομιά σίγουρα θα έχει επιρροή και στον τουρισμό.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου