Με αφορμή την ανακοίνωση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παππά, ως Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ρόδου θα θέλαμε να απαντήσουμε στα θέματα τα οποία έθιξε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε οι πρόσφυγες να συνεχίσουν την διαμονή τους στα παλιά Σφαγεία της Ρόδου, καθώς ύστερα από την τελευταία επίσκεψη μας εκεί αντικρίσαμε τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν. Δυστυχώς τους δεκαπέντε μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει γίνει κάποια αντίστοιχη κίνηση από κυβερνητικά στελέχη, κυρίως από το Υπουργίο Μετανάστευσης και Ασύλου το οποίο κρατάει τα μάτια του κλειστά όλον αυτόν τον καιρό.

Καλό θα ήταν ο κ. Παππάς να σταματήσει να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με ανακοινώσεις που σκοπό έχουν να επικεντρώθούν σε επικοινωνιακά παιχνίδια και να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σχετκά με το σχέδιο μεταφορας των προσφύγων. Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον βουλευτή Δωδεκανήσου ότι η τοπική οργάνωση της Νεολάιας ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι νεοσύστατη, 24 Ιουλίου 2020, κάτι που καθιστά αδύνατη την αντίδραση της σε γεγονότα παλαιότερα της προαναφερθείσας ημερομηνίας.

Συνεχίζοντας με την αναφορά στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα θέλαμε να θυμίσουμε στον κ. Παππά την διαφορά στον αριθμό προσφύγων που είχαν βρει καταφύγιο στο νησί μας αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Κατά την διάρκεια αυτών των 4,5 χρώνων οι μετεγκαταστάσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στους τελικούς προορισμούς αυτών των ανθρώπων και η διαδικασία απονομής ασύλου λειτουργούσε κανονικά. Αυτό έδινε ανάσα στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, μία αίσθηση την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει κλέψει από τους κατοίκους, μετατρέποντάς τα σε αποθήκες ψυχών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ