Σε πορεία διαμαρτυρίας και ενδεχομένως και σε καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε λίγες ημέρες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας.
Οι αγρότες χθες παρέταξαν τα τρακτέρ τους κατά μήκος του οδικού δικτύου που οδηγεί στο Γεννάδι και στην Κατταβιά.
«Παρατάξαμε τα μηχανήματά μας σε δύο σημεία του οδικού δικτύου κοντά στο Γεννάδι και στην Κατταβιά. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους μας που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας και ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις. Πιστεύω πως αφού εξαντλήθηκε ο διάλογος, το λόγο θα πρέπει να έχουν πλέον οι κινητοποιήσεις. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την εφαρμογή μέτρων που θα διαλύσουν τον πρωτογενή τομέα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Γιώργος Σαββίδης
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Σαββίδης, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο Γεννάδι για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν εξαιτίας των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή. Στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου θα αποφασίσουμε για τον τρόπο που θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Σαββίδης.
Οι αγρότες είναι αντίθετοι:
-Στην φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.
-Στην αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
– Στην κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και στη μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.
– Στον ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.
-Στον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.
-Στην νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που φέρνει νέα αντιαγροτικά μέτρα, όπως η δραματική μείωση των επιδοτήσεων κατά 50% μέχρι το 2019, περιορισμούς στην παραγωγή και πολλά άλλα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ