Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει η υπόθεση με κατηγορούμενο για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα έναν 49χρονο Ροδίτη.
Σε πρώτο βαθμό ο 49χρονος καταδικάστηκε, σε δύο από τις υποθέσεις, που εκκρεμούσαν σε βάρος του, ενώ κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών σε ακόμη δύο.
Ο πρώην συνέταιρος του 49χρονου, πολιτικώς ενάγων σε τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του, ήταν παιδικός του φίλος και συνέταιρός του σε ομόρρυθμη εταιρεία.
Ο 49χρονος καταμηνύθηκε αρχικώς την 21η Δεκεμβρίου 2000. Ο πολιτικός ενάγων υποστήριξε ότι  καταχρώμενος την σχέση εμπιστοσύνης και την φιλία τους, διέπραξε σε βάρος του προσωπικά και σε βάρος της εταιρείας τους πλαστογραφίες, απάτες και υπεξαιρέσεις, ποσού άνω των 120.000.000 δρχ. Ο κατηγορούμενος είχε εγκαταλείψει τη Ρόδο την 7η Σεπτεμβρίου 2000.
Στον 49χρονο επιβλήθηκε συγκεκριμένα συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών σε μια υπόθεση διότι κρίθηκε ένοχος για το ό,τι «στη Ρόδο και σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες, αλλά κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-1999 μέχρι 7-9-2000, όντας διαχειριστής και ταμίας της ομόρρυθμης εταιρείας με αντικείμενο την εμπορία ετοίμων ενδυμάτων και έχοντας καθήκοντα διαχειριστού της περιουσίας της ως άνω ομόρρυθμης εταιρείας με πρόθεση ιδιοποιήθηκε παράνομα σημαντικά χρηματικά ποσά σε επιταγές τις οποίες φέρεται να οπισθογράφησε και να παρέδωσε σε ιδιοκτήτες καταστημάτων ΠΡΟ-ΠΟ για να τους πληρώσει για τα αντίστοιχα ποσά που έπαιξε για ΠΡΟ-ΠΟ και ΣΤΟΙΧΗΜΑ».
Φέρεται να ιδιοποιήθηκε το ποσό των 16.132.279 δρχ. που ήταν οι εισπράξεις που είχαν πραγματοποιήσει τον ως άνω χρόνο τα δυο καταστήματα της εταιρείας επί της οδού Δημητρίου Θέμελη από την πώληση ρούχων σε πελάτες που τα αγόραζαν με πιστωτική κάρτα VISA.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα αφού έγινε κάτοχος 32 εντύπων επιταγών της Εμπορικής Τράπεζας, ατομικού λογαριασμού όψεως του συνεταίρου του φέρεται να τις πλαστογράφησε και να τις εισέπραξε, είτε να τις παρέδωσε σε τρίτους για την εξόφληση οφειλών του.
Η ζημία που κατηγορείται ότι υπέστη ο συνέταιρός του, στην υπόθεση αυτή ανέρχεται στα 88.129.000 δρχ..
Σε άλλη υπόθεση του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Κατηγορείται ότι την 24η Δεκεμβρίου 2001 με πρόθεση νόθευσε έγγραφο και συγκεκριμένα επιταγή της Ιονικής Τράπεζας, επί λογαριασμού όψεως μιας κατοίκου της Ρόδου που διατηρούσε κατάστημα δίπλα σε κατάστημα της ομόρρυθμης εταιρείας στην οποία μετείχε.
Φέρεται συγκεκριμένα να έθεσε δίπλα από την ένδειξη «σε διαταγή» το ονοματεπώνυμό του, ως ημερομηνία εκδόσεως την 24-12-2001, ως τόπο εκδόσεως τη Ρόδο, γράφοντας ολογράφως και αριθμητικώς το ποσό των 46.000.000 δρχ, έτσι ώστε να φέρεται ότι εκδόθηκε από την εγκαλούσα σε διαταγή του.
Περαιτέρω δε επί της παραπάνω πλαστής επιταγής εν αγνοία της εγκαλούσας φέρεται να μεταβίβασε την επιταγή σε έναν δικηγόρο των Αθηνών.
Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Γιαννάτος, Στ. Αλεξανδρής και Κ. Διακονής και ως συνήγοροι υπεράσπισης οι δικηγόροι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Σάββας Παυλίδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ