Ειδήσεις

Οφειλε να επιστρέψει στον ΔΟΝΑ πρώην έπαρχος; – Τι λένε οι φήμες και τι απαντά ο κ. Μιχ. Ερωτόκριτος

Μείζον θέμα έχει ανακύψει σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση του πρώην εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Καρπάθου και πρώην επάρχου Καρπάθου – Κάσου με την παράταξη «Δωδεκάνησα – Νέα Πορεία», κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου, ο οποίος όφειλε από το έτος 2010 να έχει επιστρέψει στα καθήκοντα του ως υπάλληλος του ΔΟΝΑ και μάλιστα σε θέση αυξημένης ευθύνης, αυτής του προϊσταμένου του τμήματος άθλησης.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος πρόεδρος του ΔΟΝΑ, ιατρός κ. Σάββας Καλαθενός, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την τακτοποίηση του προσωπικού του οργανισμού.
Όταν ξεκίνησε η ενημέρωση του ξεκίνησαν δειλά αρχικώς και με ένταση στην πορεία οι ψίθυροι για υπαλλήλους…. «φαντάσματα».
Η φήμη συγκεκριμένα ότι ο κ. Ερωτόκριτος μισθοδοτείται από το έτος 2010 χωρίς να εργάζεται στο ΔΟΝΑ, διατηρώντας μια θέση εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου από εφαρμογής του Καλλικράτη, που δεν δικαιολογεί την αναστολή των καθηκόντων του, πήρε διαστάσεις.
Ο κ. Ερωτόκριτος, από τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη σε Κάρπαθο και Κάσο, φέρεται συγκεκριμένα να ευνοήθηκε από την δημαρχία του Στάθη Κουσουρνά και τους προϊσταμένους του, αφού τελούσε σε μόνιμη άδεια από την υπηρεσία.
Η θέση του Επάρχου Καρπάθου και Κάσου που κατείχε μέχρι τον 2010, οπότε και καταργήθηκαν τα επαρχεία, δικαιολογούσε την αναστολή των καθηκόντων του.
Το καθεστώς όμως αυτό διατηρήθηκε, όπως καταγγέλθηκε στη «δημοκρατική» και μετά, όταν ο πρώην περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης, του ανέθεσε καθήκοντα εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες η μισθοδοσία του από το έτος 2010 κατεβάλλετο κανονικά ενώ ο ίδιος διέμενε μόνιμα εκτός Ρόδου.
Φέρεται να ελάμβανε πρόσθετη 60ήμερη άδεια από την κανονική, πλην όμως και το λοιπό χρόνο δεν εργαζόταν στο ωράριο, που ακολουθούσαν οι συνάδελφοι του. O ίδιος τονίζει ότι οι καταστάσεις από τις οποίες προκύπτει ότι εργαζόταν στον ΔΟΝΑ το υπόλοιπο διάστημα είναι υπογεγραμμένες.
Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου παρά τους 1.387 ψήφους που συγκέντρωσε δεν πέτυχε την εκλογή του με την παράταξη Μαχαιρίδη που συγκέντρωσε  το 42,8 % και εξελέγη ο κ. Γιάννης Μηνατσής με 925 ψήφους, αφού η παράταξη Χατζημάρκου συγκέντρωσε το 57,2% των ψήφων.
Ταυτόχρονα όμως από 1ης Σεπτεμβρίου επανήλθε ο θεσμός των επάρχων με την τροποποίηση του Καλλικράτη, θέση που κατέχει σήμερα ο κ. Μηνατσής.
Και ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου 2014 ο κ. Ερωτόκριτος όφειλε να έχει ξεκινήσει να εργάζεται στο ΔΟΝΑ (η θέση του προϊσταμένου του τμήματος άθλησης φέρεται να καταργήθηκε το 2013) κάτι τέτοιο δεν φέρεται να έγινε.
Ο ίδιος ο κ. Ερωτόκριτος το αρνείται, λέγοντας ότι επέστρεψε στην εργασία του και ότι έλαβε 15νθήμερη άδεια, τονίζει μάλιστα ότι στο τέλος του έτους θα βγεί σε σύνταξη.
Ο κ. Καλαθενός, που ανέλαβε μόλις πρόσφατα καθήκοντα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες άμεσα για την τακτοποίηση του προσωπικού και έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση και επί του προκειμένου.
Το όλο ζήτημα πάντως έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων.
Ο Μιχάλης Ερωτόκριτος γεννήθηκε, μεγάλωσε  και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη Ρόδο. Έχει όμως ρίζες και ο ίδιος είναι παθιασμένος με την Κάσο, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του.
Ξεκίνησε να σπουδάζει χημικός στη Γαλλία, αλλά κατέληξε στη φαρμακευτική της Γένοβας. Παρόλο το πτυχίο, το πάθος για τον αθλητισμό και τη διατησία, τον άφησαν μακριά από συνταγές και φάρμακα.
Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στο Δήμο Ροδίων, αρχικά στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας (Δ.Ο.Π.) και στη συνέχεια στο Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης (Δ.Ο.Ν.Α.) Ροδίων, από την ίδρυση του (1990), στον οποίον και ήταν προϊστάμενος μέχρι την εκλογή του το 2002 στην θέση του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου. Το 1998 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου.
Από το 1995 μέχρι το 2003 εκλεγόταν συνεχώς Πρόεδρος στο Σύλλογο Κασιωτών Ρόδου, ¨Ο Χαδιώτης¨.
Διετέλεσε μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Δωδεκανήσου (Γ. Γραμματέας) της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Δωδεκανήσου και του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού (Δ.Ο.Τ.)
Διετέλεσε Πρόεδρος στην Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.
Απέκτησε δίπλωμα Δημοσιογραφίας.
Είναι καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου, παρατηρητής στις Εθνικές κατηγορίες και διαιτητής (μη εν ενεργεία) στο μπάσκετ και το βόλεϊ, κριτής στίβου και κριτής χρονομέτρησης κολύμβησης.
Είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 1994 αρχικά στην Τ.Ο Αγίου Ιωάννου Ρόδου και στη συνέχεια στην Δ.Ο Κάσου Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου