Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στη Ρόδο

Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση Σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο Εργατικό Κέντρο. Παρά την ανοιχτή απεργοσπαστική τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ο οποίος στα Σωματεία που ηγείται ούτε καν εξέδωσε κάλεσμα συμμετοχής

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Άρης Ντάνης, εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία του Δήμου Ρόδου. Περιέγραψε τις ζοφερές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι «ωφελούμενοι» όπως αποκαλούνται και κατήγγειλε την ομηρία των εργαζομένων και την ανακύκλωση της ανεργίας μέσω τέτοιων προγραμμάτων, ενώ πρόβαλλε το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέλιος Φαρμακίδης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΤ-ΟΤΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Ο Στέλιος Φαρμακίδης, ανέλυσε τις ανατροπές που πρόκειται να συντελεστούν στις εργασιακές σχέσεις, αφού στην ουσία το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της κυβέρνησης φέρνει κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Κατήγγειλε επίσης την ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων και των μαζικών διαδικασιών τους από το κράτος και την εργοδοσία με το ηλεκτρονικό φακέλωμα που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ανέδειξε με συγκεκριμένα παραδείγματα την απεργοσπαστική τακτική της ηγεσίας του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου η οποία συντάχθηκε πλήρως με την ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ, η οποία πολέμησε με κάθε τρόπο την οργάνωση της απεργίας, αφού έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση και έχει λάβει ανταλλάγματα.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις με τη χρεωκοπία της Thomas Cook, η οποία ακουμπά την περιοχή και δεν αποκλείεται οι μεγαλοξενοδόχοι να δοκιμάσουν να μετακυλήσουν τις συνέπειες στους εργαζόμενους του κλάδου του τουρισμού και των κλάδων γύρω από αυτόν στην περιοχή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος κάλεσε τα Σωματεία να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να συνεδριάσουν εκτιμώντας την κατάσταση και να πάρουν νέες αγωνιστικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στα σχέδια για κατάργηση των ΣΣΕ και διάλυση των συνδικάτων.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

24 Σεπτέμβρη 2019

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου