Τις 408 παραλίες της χώρας που βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία για το 2014 αναδεικνύει στη νέα ιστοσελίδα της η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικός χειριστής του διεθνούς προγράμματος στην Ελλάδα.

Η σελίδα αναπτύχθηκε τον περασμένο Ιούνιο με τη συνεργασία του ΕΟΤ και έπειτα από την υπογραφή μνημονίου Συνεργασίας που είχε προηγηθεί ανάμεσα στην ΕΕΠΦ και το υπουργείο Τουρισμού με στόχο την προώθηση του πράσινου τουρισμού στην Ελλάδα.
Εκτός από την ιστοσελίδα, τον ίδιο μήνα τυπώθηκαν και οι αντίστοιχοι χάρτες που αναδεικνύουν τις Γαλάζιες Σημαίες ανά περιφέρεια.

Το σχεδιασμό και την παραγωγή των δύο πρότζεκτ ανέλαβε η πρωτοπόρος εταιρία στο σχεδιασμό ειδικών τουριστικών εντύπων City Contact*.Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας, επιλέγοντας την περιοχή που θέλει να επισκεφθεί, βρίσκει μια λίστα με όλες τις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες της περιοχής μαζί με μια σύντομη περιγραφή.

Αν θέλει να βρει παραλίες με ναυαγοσώστες ή ξαπλώστρες ή άλλες εγκαταστάσεις, αυτή η λίστα βοηθά στην επιλογή της ιδανικότερης παραλίας. Επιλέγοντας το εικονίδιο αναζήτησης στην αριστερή πλευρά της αρχικής σελίδας, ο χρήστης μπορεί να ψάξει για τον τέλειο συνδυασμό της θέσης, του είδους και των εγκαταστάσεων της παραλίας. Κάθε παραλία έχει τη δική της σελίδα, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη θέση της, τις εγκαταστάσεις, τον προσανατολισμό, συντεταγμένες GPS, με δυνατότητα οδηγιών για το πώς θα πάει κανείς εκεί με αυτοκίνητο.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η ΕΕΠΦ έχουν θέσει έναν κοινό στόχο: να επιτευχθεί μια ουσιαστική αύξηση στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία σε όλη την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας με τα εντυπωσιακά νησιά και την εκτεταμένη ακτογραμμή. Σημαντική στην προβολή του έργου ήταν η συμβολή της ομάδας περιεχομένου της VisitGreece του ΕΟΤ που χειρίζεται την online προβολή της Ελλάδας. Από την αρχή αναρτήθηκε ειδικό banner στην κεντρική σελίδα της Visit Greece (www.visitgreece.gr) το οποίο μέσω της επιλογής «Dive into Blue Flag Beaches in Greece», οδηγεί στη νέα ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα έγιναν και δημοσιεύσεις στο facebook.

*Η City Contact έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το δίκτυο πληροφόρησης Info Stand® από το 1996 μέχρι και σήμερα, σε αποκλειστική συνεργασία με 250 κορυφαία ξενοδοχεία της Αθήνας, της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης, της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Εκδίδει και διανέμει σε μόνιμη βάση κάθε χρόνο εκατομμύρια δωρεάν χάρτες και Οδηγούς Πόλης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών αυτών των περιοχών. Επιπλέον, καλύπτει τις ανάγκες έντυπης πληροφόρησης των τουριστών προσφέροντας δωρεάν έντυπα σε συνέδρια, τουριστικά γραφεία, δημόσιους οργανισμούς, εμπορικές εκθέσεις, πρεσβείες, μαρίνες κλπ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ