ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελείωσε άδοξα η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα – Οι εκτιμήσεις του ΠΟΞ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τασιος γρ

«Η μέση πλη­ρό­τη­τα εξα­μή­νου για όλη τη χώρα δεν ξε­πέ­ρα­σε το 35% με τα μισά ξε­νο­δο­χεία κλει­στά ενώ τον χει­μώ­να που μας πέ­ρα­σε, η μέση πλη­ρό­τη­τα εξα­μή­νου κυ­μαί­νο­νταν με­τα­ξύ 50-60% συ­νο­λι­κά», εκτι­μά ο Γ. Τά­σιος.

Ανά­καμ­ψη στα επό­με­να τέσ­σε­ρα χρό­νια «βλέ­πει» ο πρό­ε­δρος της Πα­νελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Ξε­νο­δό­χων (ΠΟΞ) Γρη­γό­ρης Τά­σιος, ενώ το 2021 οι επαγ­γελ­μα­τί­ες του του­ρι­σμού θα πα­λέ­ψουν για την επι­βί­ω­ση των επι­χει­ρή­σε­ών τους: «Η σεζόν έχει τε­λειώ­σει, το λέω εδώ και δύο μήνες. Επι­χει­ρείν με ένα βήμα μπρο­στά και δύο πίσω δεν γί­νε­ται. Ανοί­ξα­με, όπως και οι άλλες χώρες της Με­σο­γεί­ου, γιατί θέ­λα­με και έπρε­πε να εί­μα­στε στον αντα­γω­νι­σμό, αλλά μι­λά­με ου­σια­στι­κά για μια χρο­νιά χα­μέ­νη», δή­λω­σε ο κ. Τά­σιος μι­λώ­ντας στον ρα­διο­φω­νι­κό σταθ­μό του Αθη­ναϊ­κού-Μα­κε­δο­νι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου Ει­δή­σε­ων «Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM».

Ο κ. Τά­σιος έκανε λόγο για απώ­λειες 15 δισ. ευρώ, με βάση τα 18 δισ. έσοδα που κα­τα­γρά­φη­καν το 2019, κάτι που δεν μπο­ρεί να κα­λυ­φθεί μέσα στα επό­με­να δύο χρό­νια. «Η μέση πλη­ρό­τη­τα εξα­μή­νου για όλη τη χώρα δεν ξε­πέ­ρα­σε το 35% με τα μισά ξε­νο­δο­χεία κλει­στά ενώ τον χει­μώ­να που μας πέ­ρα­σε, η μέση πλη­ρό­τη­τα εξα­μή­νου κυ­μαι­νό­ταν με­τα­ξύ 50-60% συ­νο­λι­κά. Κα­τα­λα­βαί­νε­τε ότι μι­λά­με για τε­ρά­στια πτώση και ότι έχου­με ένα χει­μώ­να μπρο­στά μας από όπου δεν θα υπάρ­χουν έσοδα», τό­νι­σε ο πρό­ε­δρος της ΠΟΞ και επε­σή­μα­νε την ανά­γκη για επι­πλέ­ον μέτρα στή­ρι­ξης και διευ­κό­λυν­ση των επι­χει­ρη­μα­τιών, κυ­ρί­ως σε ό,τι αφορά τις οφει­λές τους στο Δη­μό­σιο αλλά και μέτρα στή­ρι­ξης των ερ­γα­ζο­μέ­νων.

Η Χαλ­κι­δι­κή πλή­ρω­σε την ανευ­θυ­νό­τη­τα ορι­σμέ­νων επαγ­γελ­μα­τιών

Ανα­φε­ρό­με­νος στα πρό­σφα­τα και επι­πρό­σθε­τα μέτρα που ελή­φθη­σαν στη Χαλ­κι­δι­κή, ο κ. Γρη­γό­ρης Τά­σιος, ως πρό­ε­δρος της Ένω­σης Ξε­νο­δό­χων και του Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού Χαλ­κι­δι­κής, είπε πως «ενώ οι ξε­νο­δό­χοι υιο­θέ­τη­σαν όλες τις οδη­γί­ες για την τή­ρη­ση των πρω­το­κόλ­λων, η Χαλ­κι­δι­κή πλή­ρω­σε την ανευ­θυ­νό­τη­τα ορι­σμέ­νων επαγ­γελ­μα­τιών εκτός κλά­δου που δεν τή­ρη­σαν τα μέτρα», υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πα­ράλ­λη­λα ότι «η ση­μα­σία της ατο­μι­κής ευ­θύ­νης είναι πολύ ση­μα­ντι­κή».

«Εί­χα­με ακυ­ρώ­σεις αλλά και πρό­ω­ρες ανα­χω­ρή­σεις. Διότι κρα­τή­σεις για το επό­με­νο διά­στη­μα αλλά και για τον Σε­πτέμ­βριο υπήρ­χαν. Και από Έλ­λη­νες και από το εξω­τε­ρι­κό. Με τις πλη­ρό­τη­τες ωστό­σο να κυ­μαί­νο­νται στο 20 με 35%. Ήταν λάθος η χρήση του όρου “lockdown”, γιατί δεν αντι­στοι­χεί στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και δη­μιούρ­γη­σε αρ­νη­τι­κό κλίμα», πρό­σθε­σε ο κ. Τά­σιος και υπο­γράμ­μι­σε ότι στη Χαλ­κι­δι­κή από τα 540 ξε­νο­δο­χεία άνοι­ξαν τα 380 και από αυτά, τον Σε­πτέμ­βριο θα κλεί­σουν τα μισά.

Σε ό,τι αφορά τη δια­χεί­ρι­ση της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης, είπε ότι παρά τις αστο­χί­ες η Πο­λι­τι­κή Προ­στα­σία λει­τούρ­γη­σε καλά και ότι αυτό που απαι­τεί­ται τώρα είναι να πα­ρα­μεί­νουν ενω­μέ­νοι όλοι οι επαγ­γελ­μα­τί­ες, για να ξε­πε­ρα­στεί αυτή η πρω­το­φα­νής πε­ρι­πέ­τεια.

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.