Πραγματοποιήθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα η τελετή για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. 
Την τελετή παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του νησιού οι βουλευτές κκ. Β. Υψηλάντης και Δ. Κρεμαστινός, ο κ Αρ. Παυλίδης ο τ. Βουλευτής κ. Γ Παππάς ο πρώην ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Μαχαιρίδης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Νικητιάδης ο πρώην Βουλευτής κ. Α. Καραμάριος ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ της Πυροσβεστικής του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Την τελετή της ορκωμοσίας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος που μετέφερε στη νέα δημοτική αρχή και τους προσκεκλημένους το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Δεν συμμετείχαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας κ Σ Καρίκης και ο κ. Γ Υψηλάντης . Παρέστησαν και ορκίστηκαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων ΡΟΔΗ και Λαική Συσπείρωση κκ Χ Χατζηευθυμίου και Τ Πότσος.

” Δώσαμε όρκο καθοδηγητή για την ευθύνη που αναλαμβάνουμε. Η ορκωμοσία εδώ είναι συμβολική γιατί θέλουμε το δήμο ανοικτό στους πολίτες. Από σήμερα ξεκινά η υλοποίηση των δεσμεύσεων μας . Αναλαμβάνουμε τα καθήκοντα μας σε ένα απαιτητικό περιβάλλον . Και με συνέργειες όλοι μαζί θα πετύχουμε. Χωρίς αποκλεισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες θα δουλέψουμε. Η νεα δημοτική αρχή έρχεται να ενώσεις. Απευθυνω προσκληση να μη λείψει κανείς από το εγχείρημα. Πλειοψηφια και μειοψηφία να δώσουμε τη μάχη. Όταν εγραφα το λόγο μου δεν ήξερα για τις δηλώσεις που έγιναν απο εκείνους που προσέβαλαν τους θεσμούς και δεν ήρθαν. Δεν κατανοούν πως τα δικαστήρια δεν εκβιάζονται. Δεν δικαιολογείται η απείθια στο νόμο. Ούτε και τώρα θα αναιρέσω σε όσα είπα για τις συνεργασίες. Στόχος η συνεργασία με το νεο περιφερειάρχη για να χαράξουμε πορεία ανάπτυξης. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο επακρο τους διαθέσιμους πόρους. Προτεραιότητα η ανάδειξη του νεου μοντέλιυ διοίκησης του δημου, η βελτίωση της εικόνας της πόλης και των κοινοτήτων η αξιποίηση της ακινητου περιουσίας που οφείλουμε να παραδώσουμε ανέπαφη στα παιδιά μας. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Στοχεύουμε να στηρίξουμε τον τουρισμό” , τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Χατζηδιάκος.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ