ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναχώρησε για το Παρίσι το μεγαλύτερος μέρος της ελληνικής αποστολής

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Ολυμπιακοί Αγώνες- Στίβος

Με πίστη και όνειρα για σπου­δαία επι­τυ­χίες ανα­χώ­ρησε ο κύριος όγκος της ελλη­νι­κής απο­στο­λής για το Παρίσι, όπου θα συμ­με­τά­σχει στους Ολυ­μπια­κούς Αγώνες.

Στο Παρίσι χτυπάει η καρδιά του παγκό­σμιου αθλη­τι­σμού, για το σημα­ντι­κό­τερο αθλη­τικό γεγονός του πλανήτη.

Η ελλη­νική απο­στολή ανα­χώ­ρησε το πρωί της Τετάρ­της 24 Ιουλίου με το τσάρτερ της Aegean, στο οποίο βρί­σκο­νταν η εκ των σημαιο­φό­ρων της Ελλάδας, Αντι­γόνη Ντρι­σμπιώτη, οι Εθνικές Ομάδες πόλο ανδρών και γυναι­κών, οι κολυμ­βη­τές και κολυμ­βή­τριες Άννα Ντου­ντου­νάκη, Νόρα Δράκου, Γεωργία Δαμα­σιώτη, Από­στο­λος Χρήστου, Στέρ­γιος Μπίλας, Βαγ­γέ­λης Μακρυ­γιάν­νης, Δημή­τρης Μάρκος, Από­στο­λος Παπα­στά­μος, Από­στο­λος Σίσκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κων­στα­ντί­νος Εγγλε­ζά­κης, Κων­στα­ντί­νος Στάμου, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, Οδυσ­σέας Μελα­δί­νης, Πανα­γιώ­της Μπο­λά­νος και Κρί­στιαν Γκο­λο­μέεβ, καθώς και από την καλ­λι­τε­χνική κολύμ­βηση, η Ευαγ­γε­λία Πλα­τα­νιώτη και η Σοφία Μαλ­κο­γε­ώρ­γου.

Επίσης, οι αθλητές του στίβου Εμμα­νουήλ Καραλής, Αριάδνη Αδα­μο­πού­λου και Ελένη Πόλακ, που δεν είχαν ανα­χω­ρή­σει τις προη­γού­με­νες ημέρες με την απο­στολή του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η Ελι­σά­βετ Τελ­τσί­δου, ο Θοδωρής Τσε­λί­δης από το τζούντο και η Δώρα Γκου­ντούρα από την ξιφα­σκία. Μαζί τους ταξι­δεύ­ουν και οι προ­πο­νη­τές και οι συνοδοί των αθλητών, καθώς και ο αρχηγός απο­στο­λής, κ. Πέτρος Συνα­δι­νός μαζί με τον υπαρ­χηγό κ. Ιάκωβο Φιλιπ­πούση.

Σε δηλώ­σεις που παρα­χώ­ρη­σαν μερικοί εξ’ αυτών, ο Εμμα­νουήλ Καραλής εξέ­φρασε το όνειρό του να ευχα­ρι­στη­θεί τους αγώνες ενώ ο προ­πο­νη­τής της Εθνικής μας στο πόλο, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε ότι έχει υψηλούς στόχους και θέλει να φέρει διά­κριση με την ελλη­νική ομάδα. Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε και η εκ των σημαιο­φο­ρών της χώρας μας Αντι­γόνη Ντρι­σμπιώτη, η οποία θεωρεί φαντα­στικό σενάριο το να δια­σχί­σει τον Σηκουάνα στην τελετή έναρξης με την σημαία ενώ με την σειρά του ο αρχηγός της Εθνικής μας στο πόλο, Γιάννης Φου­ντού­λης, δήλωσε ότι ο πρώτος στόχος είναι η πρό­κριση στα νοκ-άουτ παι­χνί­δια.

Το «παρών» στο αερο­δρό­μιο έδωσε και ο Ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Αθλη­τι­σμού Γιάννης Βρού­τσης για να ξεπρο­βο­δί­σει την απο­στολή, ο οποίος θα «πετάξει» την Πέμπτης για το Παρίσι, καθώς επίσης ο Γενικός Γραμ­μα­τέας Αθλη­τι­σμού Γιώργος Μαυ­ρω­τάς και ο πρό­ε­δρος της ΔΟΑ, Ισί­δω­ρος Κού­βε­λος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.