Ρεπορτάζ

Σύσκεψη για την πυρασφάλεια της Κοιλάδας των Πεταλούδων

Η πυρασφάλεια της Κοιλάδας των Πεταλούδων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, Α. Πάλλας, το σύστημα πυρασφάλειας ελέγχεται τακτικά και λειτουργεί κανονικά.
Θα ελεγχθεί εκ νέου ενώπιον του διοικητή της ΠΥΡ σήμερα: «Ο σύλλογος περιβάλλοντος είχε στείλει επιστολή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, ρωτώντας να ενημερωθεί για το επίπεδο πυρασφάλειας της Κοιλάδας των Πεταλουδών. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην ΠΥΡ με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του συλλόγου και τους ενημέρωσα ότι η πυρασφάλεια λειτουργεί κανονικά και ότι ελέγχεται καθημερινά η ετοιμότητα του συστήματος. Ο διοικητής της ΠΥΡ εξέφρασε όμως την ανησυχία του σχετικά με την ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων στην περιοχή.
Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε με τους υπηρεσιακούς εκεί. Θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πυρασφάλειας παρουσία και του διοικητή της ΠΥΡ και θα ανατεθούν εκ νέου οι αρμοδιότητες ώστε να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους καθενός σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο συμβάν. Ήταν χρήσιμη η συνάντηση αυτή και πιστεύω ότι θα συντονιστούμε ακόμη καλύτερα.
Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι όχι μόνο η περιοχή των Πεταλούδων αλλά και άλλες περιοχές απαιτούν ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας έτσι ώστε οι επόμενοι που θα αναλάβουν να έχουν μία εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν».

Η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Ο κ. Πάλλας είπε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα προβεί αναγκαστικά στο κλείσιμο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εάν δεν εγκριθεί από την Βουλή η ανανέωση του καταστατικού της. Από τη στιγμή που η εταιρεία δεν υφίσταται επίσημα, υποχρεούται ως πρόεδρος να προβεί στην παύση της λειτουργίας της.
«Την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι συγκάλεσα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στα γραφεία της ΠΕΔ με τη συμμετοχή του σωματείου εργαζόμενων και του νομικού σύμβουλου κ. Πέρρου για να συζητηθεί το μέλλον της δομής.
Η δική μου θητεία ως πρόεδρος λήγει στις 31 Αυγούστου. Εάν μέχρι τις 15 Αυγούστου που θα κλείσει η Βουλή δεν ψηφιστεί η τροπολογία για την ανανέωση του καταστατικού, θα παύσω υποχρεωτικά τη λειτουργία της.
Δεν μπορεί να αναλάβει το νέο δημοτικό συμβούλιο με ανοιχτή την εταιρεία, αφού δεν υφίσταται πλέον. Συνεπώς, ως τελευταίος πρόεδρος πρέπει να κλείσω τη δομή αλλιώς κινδυνεύω με παράβαση καθήκοντος. Εύχομαι να περάσει η τροπολογία.
Είναι άλλωστε κάτι που όλοι το θέλουν και ο δήμος και η περιφέρεια», δήλωσε ο κ. Πάλλας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου