Ειδήσεις

Από την Περιφέρεια η κατασκευή οδού πρόσβασης και έργων απορροής των όμβριων υδάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου

Το συνολικό έργο του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,1 εκατ, ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Καρπάθου και της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” για το έργο «Κατασκευή οδού πρόσβασης και έργων απορροής των όμβριων υδάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου» με προϋπολογισμό 529.000,00 €, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2018, μετά από εισήγηση του Επάρχου Καρπάθου, Γιάννη Μηνατσή.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση, από τον Δήμο Καρπάθου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου για λογαριασμό της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι ο τελικός δικαιούχος αυτού, προκειμένου να ενταχθεί ως υποέργο στο Τεχνικό Δελτίο της πράξης «Μελέτη Κατασκευή και Εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου»  συνολικής δημόσιας δαπάνης  6.069.340,17 ευρώ, το οποίο, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες :

–           Κατασκευή οδού πρόσβασης: Αφορά την κατασκευή ισόπεδου κόμβου μορφής Τ στη συμβολή της Επαρχιακής οδού Πηγάδια – Απέρι με αγροτική οδό, στη θέση Διάζιοι – Κάμποι Παναγιάς Καρπάθου.  Η αγροτική οδός είναι η είσοδος του νοσοκομείου Καρπάθου την οποία μετά την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου επί καθημερινής βάσης θα διασχίζουν πολλά οχήματα όλων των κατηγοριών.

  • Κατασκευή έργων απορροής όμβριων υδάτων: Το νέο νοσοκομείο Καρπάθου κατασκευάζεται στις υπώρειες μικρού λόφου. Από τις πλαγιές που βρίσκονται εκτός περιβόλου νοσοκομείου υπάρχει απορροή ομβρίων προς το νοσοκομείο. Η απορροή αυτή θα πρέπει να διοχετευθεί με κατάλληλα έργα μακριά από τον χώρο του νοσοκομείου προς παρακείμενο χείμαρρο. Για τον λόγο αυτό θα κατασκευαστεί ανοιχτή περιμετρική τάφρος στην δυτική και στην βόρεια πλευρά του γηπέδου του νοσοκομείου, καθώς και κλειστός αγωγός ομβρίων συνολικού μήκους 438,45 μέτρων σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες μελέτες που έχουν συντάξει οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Καρπάθου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου και για τους σκοπούς της παρούσας σύμβασης, ο Δήμος Καρπάθου ως κύριος του έργου όσον αφορά το σκέλος της κατασκευής έργων απορροής των όμβριων υδάτων, παραχωρεί την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου στο σύνολο του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει εξασφαλίσει και τη χρηματοδότησή του,  με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 529.000,00 € .

Οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι ο τελικός δικαιούχος του έργου, αναλαμβάνει  την διαδικασία ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»,  ως υποέργο στο Τεχνικό Δελτίο της πράξης «Μελέτη Κατασκευή και Εξοπλισμός Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου», που είναι ενταγμένο στον  άξονα προτεραιότητας 3 «Βελτίωση βασικών υποδομών» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 6.069.340,17 ευρώ.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου