Σκηνές απείρου κάλλους, όμοιες των οποίων δεν έχει βιώσει η παράταξη του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε προγραμματισμένη συνεδρίασή της, ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μετά από «έκρηξη» της αντιδημάρχου κ. Αννας Ζωάννου, υπεύθυνης του τομέα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, ισότητας δύο φύλων και τρίτης ηλικίας.
Η αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού, στην οποία έχει ανατεθεί η κοινωνική πρόνοια και η προσχολική αγωγή, ακολουθώντας την τακτική του στρουθοκαμηλισμού, οχυρωμένη καταχρηστικώς πίσω από το παραπέτασμα της εμπιστευτικότητας, που επέβαλε ο ίδιος ο δήμαρχος, επιχείρησε προχθές το πρωί, σε συνέντευξή της στα τοπικά ΜΜΕ, και μάλιστα με τρόπο ακόμα και υβριστικό, να διαψεύσει τα όσα αληθή περιέγραψε για την κατάσταση που επικρατεί στην Πρόνοια, η «δημοκρατική».
Ήταν δε τέτοιο το μένος της απέναντι στην εφημερίδα, επειδή δεν απέκρυψε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην «τρισυπόστατη» Πρόνοια, που ισχυρίστηκε μάλιστα ψευδώς και συκοφαντικώς ότι η εφημερίδα «εξυπηρετεί» συμφέροντα, μη κατονομαζόμενα.
«Διάβασα σε εφημερίδα ένα κείμενο που με αφορά. Δεν ισχύει τίποτε. Το αναφέρω με κάθε ειλικρίνεια και την ευθύνη που έχω. Δεν γνωρίζω πως διοχετεύθηκαν οι πληροφορίες. Θα έπρεπε να ζητηθεί όμως και η άποψή μου. Το δημοσίευμα δεν πλήττει εμένα, αλλά το Δήμο Ρόδου. Εγώ δεν θα ασχοληθώ ξανά και είναι πολύ μακριά οι δημοτικές εκλογές… Πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού το ΔΟΠ. Το ίδρυμα αυτό δεν πρέπει να δέχεται πόλεμο και από τις εφημερίδες για όποια συμφέροντα», δήλωσε η κ. Λίτσα Κρεμαστινού!!
Και ποιός είδε την κ. Ζωάννου και δεν την φοβήθηκε στην συνεδρίαση της παράταξης, λίγες ώρες αργότερα.

Η κ. Ζωάννου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κ. Κρεμαστινού, ενώπιον των συναδέλφων της, της πλειοψηφίας. Τα όσα ειπώθηκαν δεν γράφονται και δεν περιγράφονται, αφού διατυπώθηκαν και προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Η αντίδραση της κ. Ζωάννου δεν εξέπληξε όμως τα μέλη της πλειοψηφίας, που γνωρίζουν το παρασκήνιο. «Ηταν θέμα χρόνου να εκδηλωθεί η έκρηξη της κ. Ζωάννου, μετά και την απόφαση της κ. Κρεμαστινού να εγκατασταθεί στα γραφεία της», δήλωσε στη «δημοκρατική» στέλεχος της πλειοψηφίας, που ευχήθηκε «να πρυτανεύσει η λογική για να μην υπάρξουν περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις».
Ο δήμαρχος Ρόδου, ευρισκόμενος ενώπιον των αδιεξόδων, που ο ίδιος δημιούργησε, επιχείρησε μάταια να παίξει πυροσβεστικό ρόλο, μεταφέροντας τη συζήτηση στο προσωπικό του γραφείο. Εκεί εξέφρασε την άποψη ότι «καλώς» η κ. Κρεμαστινού, προέβη σε διάψευση(!) του δημοσιεύματος της «δημοκρατικής» ενώ οι δύο αντιδήμαρχοι, έβγαζαν στην κυριολεξία τα «εσώψυχά» τους εξαπολύοντας μύδρους η μία κατά της άλλης, σε σημείο μάλιστα που να θεωρείται πλέον απίθανο να υπάρξει εκτόνωση στο μέλλον.
Η κ. Ζωάννου, που θα δώσει σήμερα το πρωί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία θα αναφερθεί προφανώς και στην κατάσταση που επικρατεί στην Πρόνοια, κατηγόρησε ευθέως την κ. Κρεμαστινού, ότι επιχειρεί, παρεμβαίνοντας προκλητικώς και άκομψα στο έργο της, να καπηλευθεί την Πρόνοια, ενώ η τελευταία επιχείρησε να πείσει, ότι είναι η μόνη ικανή για να ηγείται του οργανισμού, κατηγορώντας την πρώτη για ανικανότητα!!
Η «δημοκρατική» που γνώριζε το παρασκήνιο, δεν είχε δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι με επιστολές της προς τον δήμαρχο Ρόδου η κ. Ζωάννου, περιέγραφε μια ζοφερή εικόνα στην Πρόνοια, θεωρώντας ότι αποτελεί εσωτερική έριδα μεταξύ των δύο αιρετών. Όταν όμως η έριδα αυτή εξελίχθηκε με αποτέλεσμα οι δύο αιρετοί να μην ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα και να έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετικά δυσάρεστη εικόνα στον Οργανισμό, ως και διχασμός του προσωπικού, το θέμα έλαβε άλλες διαστάσεις.
Και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στο ζήτημα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ
 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΟΔΙ
Εν πάση περιπτώσει στην ίδια συνεδρίαση σημειώθηκαν κι άλλες διαφωνίες από δημοτικούς συμβούλους, του πρώην δήμου Καλλιθέας, που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τη δρομολόγηση της μελέτης του έργου κατασκευής του αγωγού Αρχάγγελος – Βόδι, που θα συνδέσει τον Αρχάγγελο, τα Κολύμπια και τ’ Αφάντου με τον βιολογικό καθαρισμό.
Η ιστορία δεν είναι καινούρια και χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2011 όταν ο κ. Στ. Κυριαζής της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλλιθέας της Νέας Δημοκρατίας, είχε προαναγγείλει τη δημιουργία κινήματος πολιτών για την αποτροπή κατασκευής του έργου.
Οι απόψεις του κ. Κυριαζή, τον βρήκαν αντιμέτωπο με τον αντιδήμαρχο διοικητικών κ. Σάββα Διακοσταματίου, που θεωρεί ότι αναβιώνει η παλιά «κόντρα» που προκάλεσε ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κ. Γ. Ιατρίδης, προσφεύγοντας μάλιστα ενώπιον του ΣτΕ για τη ματαίωση του έργου.
Τελικώς ήρθησαν οι αντιδράσεις και υπήρξαν βελτιωτικές παρεμβάσεις στην εισήγηση, που θα εξέταζε το δημοτικό συμβούλιο.
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ – ΠΕΡΔΙΚΗ
Aπό τη συνεδρίαση της παράταξης απείχε εξάλλου ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γ. Περδίκης, διότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σημειώθηκε επεισόδιο με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκο στο γραφείο του. Ο κ. Περδίκης ζήτησε την ενίσχυση με προσωπικό του ταμείου του Δήμου για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, αλλά ο δήμαρχος επέμεινε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με μεταφορά προσωπικού από την Διεύθυνση Οικονομικού. Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα ο κ. Περδίκης να εγκαταλείψει το γραφείο του δημάρχου, προαναγγέλλοντας ότι θα απέχει από τη συνεδρίαση της πλειοψηφίας.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΚΚΗ –
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Στην ίδια συνεδρίαση της πλειοψηφίας σημειώθηκε και επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη και του αντιδημάρχου κ. Δώρου Κωνσταντίνου. Την ένταση πυροδότησε το γεγονός ότι ο κ. Τσίκκης δεν βρίσκει ανταπόκριση στα αιτήματά του για συνδρομή της ΔΕΥΑΡ με μηχανήματα του Δήμου Ρόδου, ενώ ο αντιδήμαρχος δεν ανταποκρίνεται καν στις κλήσεις του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ