Έχει αποδείξει ότι του αξίζουν τα καλύτερα… Ο λόγος για τον Τάσο Σιδηρόπουλο, ο οποίος έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και ανέβηκε στην ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας. Ο διεθνής διαιτητής του Σ.Δ.Π.Δ. αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος διαιτητής στην Ελλάδα, κάνοντας τεράστια βήματα προόδου σε διάστημα 14 ετών. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, ο Τάσος Σιδηρόπουλος ανέβηκε τα σκαλιά της διαιτησίας με γρήγορους αλλά όχι βιαστικούς ρυθμούς.
Με την ευκαιρία της προαγωγής του στην κορυφαία κατηγορία των διεθνών διαιτητών της UEFA (Men elite), ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε στο epo.gr για τα συναισθήματά του και τις φιλοδοξίες του στο χώρο της διαιτησίας.
«Το όνειρό μου να βρίσκομαι ανάμεσα στους κορυφαίους διαιτητές της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε και αισθάνομαι υπερήφανος γι΄ αυτό. Παράλληλα, νιώθω ευγνωμοσύνη για όσους ανθρώπους με στήριξαν και με καθοδήγησαν όλα τα χρόνια της πορείας μου στο χώρο της διαιτησίας και ιδιαίτερα θέλω να αναφέρω τον κ. Βασσάρα, ο οποίος έδειξε τον δρόμο σε εμάς τους νεότερους και απέδειξε ότι οι Έλληνες διαιτητές μπορούν να σταθούν με τον καλύτερο τρόπο στο κορυφαίο επίπεδο. Επίσης, θέλω να τονίσω το γεγονός ότι οι Έλληνες διαιτητές έχουν την πολυτέλεια και το προνόμιο που τους παρέχεται από την ΕΠΟ στον τομέα της εκπαίδευσης, με δύο από τους κορυφαίους του χώρου στην Ευρώπη, τους κ. Ντάλας και Βασσάρα.Θα συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια θέληση, το ίδιο πείσμα και πάθος για να εκπροσωπώ επάξια τη χώρα, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την ελληνική διαιτησία στους διεθνείς αγώνες».
ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1979 στη Δράμα. Είναι αστυνομικός στο επάγγελμα και ζει στη Ρόδο από το 2000. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Η διαιτητική καριέρα του άρχισε το 2001. Έγινε διαιτητής Δ΄ Εθνικής το 2002, Γ΄ Εθνικής το 2004, Β΄ Εθνικής το 2006 και Super League το 2009. Το χρίσμα του διεθνή διαιτητή πήρε το 2011.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ