ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Novartis: Nα βγούν οι κουκούλες ζητούν έξι πολιτικά πρόσωπα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Novartis

Να αρθεί το κα­θε­στώς προ­στα­σί­ας για τους δύο μάρ­τυ­ρες με τις κω­δι­κές ονο­μα­σί­ες “Κε­λέ­ση” και “Μά­ξι­μος Σα­ρά­φης” ζη­τούν με κοινή αί­τη­ση τους προς το δι­κα­στι­κό συμ­βού­λιο του Ει­δι­κού Δι­κα­στη­ρί­ου, έξι πο­λι­τι­κά πρό­σω­πα τα ονό­μα­τα των οποί­ων ενε­πλά­κη­σαν από τους εν λόγω μάρ­τυ­ρες στην υπό­θε­ση της Novartis.

H αί­τη­ση υπο­γρά­φε­ται από κοι­νού από τον πρώην πρω­θυ­πουρ­γό Αντώ­νη Σα­μα­ρά, τον πρώην αντι­πρό­ε­δρο της κυ­βέρ­νη­σης του Ευάγ­γε­λο Βε­νι­ζέ­λο, τον διοι­κη­τή της Τρά­πε­ζας της Ελ­λά­δος Γιάν­νη Στουρ­νά­ρα, τον πρώην επί­τρο­πο στην Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση Δη­μή­τρη Αβρα­μό­που­λο, τον υπουρ­γό Ανά­πτυ­ξης Αδωνι Γε­ωρ­γιά­δη και τον βου­λευ­τή του ΚΙΝΑΛ Αν­δρέα Λο­βέρ­δο.

Το βα­σι­κό επι­χεί­ρη­μα που προ­βάλ­λε­ται στην αί­τη­ση των πο­λι­τι­κών προ­σώ­πων είναι πως οι προ­στα­τευό­με­νοι μάρ­τυ­ρες είναι και οι μο­να­δι­κοί που τους κα­τήγ­γει­λαν και η δι­καιο­σύ­νη οφεί­λει να τους εξε­τά­σει «ενώ­πιος ενω­πίω».

«Μόνο έτσι θα μάθει ο ελ­λη­νι­κός λαός το τι πραγ­μα­τι­κά συ­νέ­βη, τον ρόλο των ψευ­δο­μαρ­τύ­ρων σε αυτή τη σκο­τει­νή υπό­θε­ση και θα απο­φευ­χθεί η αυ­το­ϋ­πο­νό­μευ­ση της ποι­νι­κής δια­δι­κα­σί­ας, όπως κά­ποιοι επι­διώ­κουν», ση­μειώ­νε­ται με­τα­ξύ άλλων στην αί­τη­ση, ενώ τις προ­σε­χείς ημέ­ρες για το θέμα αυτό θα υπο­βλη­θεί πρό­τα­ση στο δι­κα­στι­κό συμ­βού­λιο και από την ει­σαγ­γε­λέα ( αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου) Βα­σι­λι­κή Θε­ο­δώ­ρου ενώ ορι­στι­κά θα απο­φα­σί­σει το δι­κα­στι­κό συμ­βού­λιο.

Το πλή­ρες κεί­με­νο του υπο­μνή­μα­τος

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.