Τοπικές Ειδήσεις

Τήλος: Το τέταρτο διεθνές βραβείο για το νησί είναι γεγονός

Αλλη μία διεθνής, ευρωπαϊκή διάκριση για τις πράσινες πολιτικές που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια έλαβε την Πέμπτη το νησί της Τήλου.

Το τρίτο βραβείο για το πιο υπεύθυνο νησί της Ευρώπης ως προς την ενεργειακό τομέα έλαβε την Πέμπτη η Τήλος.

Το ελληνικό νησί των δωδεκανήσων, που τρέχει τα τελευταία χρόνια το tilos project μέσω του οποίου η Τήλος έχει γίνει σχεδόν πλήρως αυτόνομη ενεργειακά, βραβεύτηκε στο πλαίσιο των European Research Innovation Days.

Ο γενικός διευθυντής του Δήμου της Τήλου Στάθης Κοντός τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής ακριβώς αυτό: Την προσπάθεια του νησιού να δημιουργήσει ένα brand name στο οποίο η καθαρή ενέργεια θα παίζει κυριαρχικό ρόλο, κάτι που ήδη γίνεται.

Στάθηκε επίσης στην κουλτούρα της Τήλου η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη συνολική προσπάθεια ανθρώπων από διαφορετικές φυλές και διαφορετικές νοοτροπίες να δημιουργήσουν ένα νησί-πρότυπο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη βράβευση ήταν η τέταρτη συνολικά για το νησί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Για το βραβείο ο Δήμος Τήλου θα λάβει χρηματική ενίσχυση 100.000 ευρώ.

Πηγή news247.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου