Τοπικές Ειδήσεις

Διανεμήθηκαν 134 σύγχρονα tablets σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

134 σύγχρονα tablets, διένειμε χτες σε 42 συνολικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ) ο Δήμος Ρόδου –σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης της διδασκαλίας στους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εθιμοτυπίας στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Στράτου Καρίκη, του εντεταλμένου αναβάθμισης σχολικών μονάδων κ. Θανάση Στάμου, του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Σάββα Χριστοδούλου και διευθυντών από όλα τα σχολεία.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο κ. Καρίκης υπογράμμισε τα εξής: «Από την πρώτη μέρα, με μπροστάρη τον δήμαρχο έχουμε καταστήσει σαφές ότι αυτός ο Δήμος, είναι ανοιχτός για εσάς –είμαστε συνεργάτες.
Και όλους αυτούς τους μήνες, καταγράφουμε όλα τα προβλήματα και προσπαθούμε για το καλύτερο. Άλλωστε γι αυτό και ο δήμαρχος, όρισε το επιτελείο της Παιδείας καθώς, αυτός είναι ένας τομέας που θεωρείται το σημαντικότερο κομμάτι για την κοινωνία μας.
Εξαρχής έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα είμαστε στην διάθεση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και γονέων για να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν αλλά και να διαχειριστούμε ακόμη και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να διαθέσουμε στα σχολεία μας, για το καλό των μαθητών μας».
Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον κ. Καμπουράκη που διέθεσε ένα κονδύλι της τάξης των 120.000 ευρώ για τα σχολεία ενώ στις επόμενες μέρες, θα περάσει από την οικονομική επιτροπή ακόμη ένα ισάριθμο κονδύλι για την Παιδεία στο νησί της Ρόδου.
«Δυστυχώς έχουμε πολύ γηρασμένες δομές… έως και 100 ετών στο νησί. Η δημοτική αρχή προχωράει στην αποκατάσταση των κτηρίων ενώ σχεδιάζει την ανέγερση νέων, ώστε στο τέλος αυτής της θητείας να έχει γίνει πλήρης ανανέωση σε επίπεδο κτηριακό.
Κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο στην Ρόδο, είναι και δικό μας παιδί. Γι αυτό και δίνουμε μεγάλο βάρος στον εξοπλισμό των παιδιών και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν προσωπικό Υ/Π ή tablet – laptop κ.λπ. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην χώρα που έχουμε δώσει τόσα πολλά tablets αφού το υπουργείο Παιδείας διέθεσε μόνον…. τέσσερα για όλα τα σχολεία!
Η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να καλύψει το σύνολο των αναγκών για τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Την κατανομή θα την κάνουν οι διευθυντές / εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν καλά τους μαθητές τους» ανέφερε ο κ. Καρίκης. Με την ευκαιρία απένειμε τα εύσημα στις Επιτροπές Παιδείας για το έργο που έχουν παράξει λέγοντας πως έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καμπουράκης εκφράζοντας την συγκίνησή του και την ικανοποίησή του, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς τόνισε τα εξής: «Όταν ήρθαμε στον αγιασμό στην αρχή της σχολικής χρονιάς, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις.
Ο Έλληνας είναι ένας άνθρωπος που δίνει βάση στο συναίσθημα. Συνεπώς, πρέπει κι εμείς ως δημοτική αρχή να δούμε την κρίση, σαν ευκαιρία. Ταtablets που δόθηκαν από τον Δήμο Ρόδου, τα θεωρώ υποχρέωσή μας. Ίσως να είναι και μια ευκαιρία για την παιδεία να κάνει ένα βήμα μπροστά στην ψηφιακή εποχή. Σας παρακαλώ να στηρίξετε τα παιδιά μας, γιατί εσείς γνωρίζετε πως είναι η ελπίδα μας και η βασική μας υποχρέωση. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση η οποία εμφανίζεται σήμερα στα σχολεία. Είμαστε όμως σε θέση να απαντήσουμε με έργα σοβαρά.
Έρχονται δύσκολες στιγμές για την Ρόδο και πρέπει να δουλέψουμε μαζί, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά αυτά και να τα στηρίξουμε στα προβλήματά τους» ευχόμενος καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
«Ας ευχηθούμε, η επόμενη σχολική χρονιά να μας βρει πιο δυνατούς. Από την πλευρά μου, δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσουμε να διαθέσουμε τους πόρους με ορθό τρόπο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Ο κ. Θ.Στάμος αναφέρθηκε στις ελλείψεις που καταγράφονται στις κτηριακές υποδομές στα σχολεία, λέγοντας πως «Είμαστε μια ομάδα που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία. Γνωρίζουμε πως όλες οι δαπάνες για την Παιδεία, πιάνουν ‘τόπο’.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια όλων μας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση κι εκτιμούμε πως τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο ορατά με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία του νησιού».
Ο κ. Σ.Χριστοδούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας την αγαστή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής και την δημοτική αρχή: «Βρισκόμαστε κοντά στα σχολεία σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπαιδευτικούς για να καταγράφουμε και να λύνουμε προβλήματα.
Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται… Η κρίση με τον κορωνοϊό έγινε μια ευκαιρία για να βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της αντιπροέδρου της επιτροπής κας Κικής Πάττα, η οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή για τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στην Παιδεία και στους μαθητές.
Άπαντες ευχήθηκαν ‘καλό καλοκαίρι’ κι έδωσαν…. ραντεβού πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Για το ίδιο θέμα από τον Δήμο Ρόδου εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Παραδόθηκαν σήμερα από τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου 134 tablets, στους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων του νησιού μας.
Με δική τους ευθύνη, θα τα μοιράσουν για χρήση στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Τα tablets σήμερα παρέδωσαν στους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων του νησιού μας, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιδήμαρχος παιδείας Στράτος Καρίκης ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σάββας Χριστοδούλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αναβάθμισης σχολικών μονάδων Αθανάσιος Στάμος και η αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κική Αποστολίδη- Πάττα.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου, ανέφερε τα ακόλουθα:
«Στηρίζουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και τα παιδιά τους αδυνατούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η δημοτική αρχή έγκαιρα, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά, προχώρησε στην προμήθεια και χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία του νησιού μας. Ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες από πολύ νωρίς, για να μπορούν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία. Για να έχουν όλα τα παιδιά μας, ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Από τον Σεπτέμβριο με το ξεκίνημα της νέας σχολικής περιόδου, θα χορηγήσουμε στα σχολεία της Ρόδου και άλλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου