ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΡΟΔΑ καταγγέλλει τα ταξί για «άγρα πελατών»!

Μαίρη Φώτη 3 λεπτά ανάγνωση

Μήλον της έρι­δος ανά­με­σα στη δη­μο­τι­κή επι­χεί­ρη­ση συ­γκοι­νω­νιών ΡΟΔΑ και τους οδη­γούς ταξί έχουν γίνει οι του­ρί­στες, με απο­τέ­λε­σμα να δη­μιουρ­γού­νται σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα, όπως κα­τήγ­γει­λε στην «δη­μο­κρα­τι­κή», ο πρό­ε­δρος των ερ­γα­ζο­μέ­νων της επι­χεί­ρη­σης κ. Μ. Κο­ντου­δά­κης.

Ο κ. Κο­ντου­δά­κης, κα­ταγ­γέλ­λει, πως αρ­κε­τοί από τους οδη­γούς ταξί, στα­μα­τούν στις στά­σεις της δη­μο­τι­κής επι­χεί­ρη­σης και κά­νουν «πα­ζά­ρια» με τους επι­βά­τες που πε­ρι­μέ­νουν το λε­ω­φο­ρείο, φτά­νο­ντας μά­λι­στα σε ση­μείο να τους ζη­τούν κό­μι­στρο όσο και η τιμή του ει­σι­τη­ρί­ου!

Για τον λόγο αυτό, από κοι­νού με τον διευ­θυ­ντή της επι­χεί­ρη­σης, επι­σκέ­φθη­καν τόσο τον ει­σαγ­γε­λέα όσο και τον διοι­κη­τή της τρο­χαί­ας, χωρίς όμως, όπως λέει, να υπάρ­ξει κα­νέ­να ου­σια­στι­κό απο­τέ­λε­σμα.

Σύμ­φω­να με τον κ. Κο­ντου­δά­κη, η άγρα πε­λα­τών από με­ρί­δα τα­ξι­τζή­δων γί­νε­ται συ­στη­μα­τι­κά τα τε­λευ­ταία 4 χρό­νια, όμως φέτος η κα­τά­στα­ση έχει ξε­πε­ρά­σει κάθε προη­γού­με­νο γι’ αυτό και ζη­τή­θη­κε η πα­ρέμ­βα­ση του ει­σαγ­γε­λέα, αφού η δη­μο­τι­κή επι­χεί­ρη­ση συ­γκοι­νω­νιών εξαι­τί­ας αυτής της κα­τά­στα­σης, χάνει πολλά έσοδα.

Ακόμα ένα ση­μείο τρι­βής, με τους οδη­γούς ταξί, είναι οι άτυ­πες πιά­τσες που έχουν δη­μιουρ­γη­θεί σε κε­ντρι­κά ση­μεία του νη­σιού, δίπλα σε στά­σεις λε­ω­φο­ρεί­ων, φαι­νό­με­νο για το οποίο, όπως λέει ο κ. Κο­ντου­δά­κης, δεν εν­δια­φέ­ρε­ται κα­νείς.

Πέρα από την απώ­λεια εσό­δων που κα­τα­γρά­φε­ται λόγω της άγρας πε­λα­τών από οδη­γούς ταξί, ση­μα­ντι­κές απώ­λειες κα­τα­γρά­φο­νται και από τις πω­λή­σεις ει­σι­τη­ρί­ων του του­ρι­στι­κού τρέ­νου τα έσοδα του οποί­ου, από τα 2.000 πε­ρί­που ευρώ που απέ­φε­ρε μη­νιαί­ως προς την επι­χεί­ρη­ση πλέον έχουν πε­ριο­ρι­στεί στα 700 ευρώ πε­ρί­που ευρώ, ως απο­τέ­λε­σμα της από­φα­σης του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, σύμ­φω­να με τον κ. Κο­ντου­δά­κη, να σταθ­μεύ­ουν τα του­ρι­στι­κά λε­ω­φο­ρεία ανοι­κτού τύπου έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ. Η από­φα­ση αυτή, προ­κά­λε­σε οι­κο­νο­μι­κή ζημία στην δη­μο­τι­κή επι­χεί­ρη­ση, αφού ο αντα­γω­νι­σμός είναι τε­ρά­στιος και πολ­λοί επι­σκέ­πτες επι­λέ­γουν να επι­βι­βά­ζο­νται στα ανοι­κτά λε­ω­φο­ρεία για την εκ­δρο­μή τους στην πόλη της Ρόδου. Αυτό συμ­βαί­νει γιατί ο χρό­νος ανα­μο­νής έξω από το ΑΚΤΑΙΟΝ, ξε­περ­νά κατά πολύ το 1 λεπτό που υπο­τί­θε­ται ότι είναι το χρο­νι­κό όριο που τους έχει τεθεί, αντί­θε­τα, λέει ο πρό­ε­δρος των ερ­γα­ζο­μέ­νων της ΡΟΔΑ, η ανα­μο­νή φτά­νει ακόμα και τα 15 λεπτά.

Απέ­να­ντι στη ΡΟΔΑ, υπάρ­χει ακόμα ένα μέ­τω­πο ανοι­κτό, κι αυτό είναι το ΚΤΕΛ, το οποίο, όπως κα­ταγ­γέλ­λει ο κ. Κο­ντου­δά­κης, αν και δεν επι­τρέ­πε­ται, πραγ­μα­το­ποιεί στά­σεις για να επι­βι­βά­σει και να απο­βι­βά­σει επι­βά­τες εντός της πό­λε­ως Ρόδου, «υφαρ­πά­ζο­ντας» συ­γκοι­νω­νια­κό έργο από την δη­μο­τι­κή επι­χεί­ρη­ση συ­γκοι­νω­νιών.

Αυτό που προ­κα­λεί απο­ρία, σύμ­φω­να με τον κ. Κο­ντου­δά­κη, είναι πως δεν υπάρ­χει ου­σια­στι­κή αντί­δρα­ση από πλευ­ράς δη­μο­τι­κής αρχής για να κλεί­σουν ή να πε­ριο­ρι­στούν όλα αυτά τα ανοι­κτά μέ­τω­πα, που έχουν ως απο­τέ­λε­σμα, την τε­ρά­στια απώ­λεια εσό­δων, που μα­κρο­πρό­θε­σμα εν­δέ­χε­ται να δη­μιουρ­γή­σει πρό­βλη­μα στην βιω­σι­μό­τη­τα της επι­χεί­ρη­σης.

Μά­λι­στα, φέτος η κί­νη­ση αν και έχει αυ­ξη­θεί, σε σχέση με τους προη­γού­με­νους μήνες, εντού­τοις κα­τα­γρά­φε­ται μειω­μέ­νη σε σχέση με πέ­ρυ­σι και με δε­δο­μέ­νες τις απώ­λειες εσό­δων από την «υφαρ­πα­γή» συ­γκοι­νω­νια­κού έργου της ΡΟΔΑ, η αγω­νία για το μέλ­λον της επι­χεί­ρη­σης είναι διά­χυ­τη.

Κλη­θείς ο κ. Κο­ντου­δά­κης να δώσει διευ­κρι­νί­σεις σχε­τι­κά με τις κα­ταγ­γε­λί­ες που έγι­ναν προς την «δη­μο­κρα­τι­κή» πως υπάρ­χει κα­θυ­στέ­ρη­ση στην κα­τα­βο­λή της μι­σθο­δο­σί­ας, ξε­κα­θά­ρι­σε πως πρό­κει­ται για δια­δι­κα­στι­κό θέμα που θα λυθεί τα επό­με­να 24ωρα, όπως δια­βε­βαί­ω­σε η διοί­κη­ση της επι­χεί­ρη­σης τους υπαλ­λή­λους, οι οποί­οι ανη­συ­χούν διότι δεν είναι η πρώτη φορά το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα, που κα­τα­γρά­φε­ται κα­θυ­στέ­ρη­ση στην κα­τα­βο­λή της μι­σθο­δο­σί­ας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.