«Ο Γ. Χατζημάρκος και ο Αντ. Καμπουράκης είναι δύο άξιοι άνθρωποι με γνώσεις, ικανότητες και όρεξη να δουλέψουν προς όφελος της περιοχής. Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας πετυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ένας άνθρωπος της πράξης. Είμαι σίγουρη ότι θα δώσει την ψυχή του για τους Ροδίτες και την ανάπτυξη του νησιού. Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ένας δοκιμασμένος και πετυχημένος περιφερειάρχης, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει την αναπτυξιακή πορεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία».
Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξή της προς την «δημοκρατική», η πρώην υπουργός και σήμερα τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ, αναφερόμενη στις επικείμενες ευρωεκλογές αναφέρει ότι «έχουμε δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα γιατί είναι οι πρώτες κάλπες που στήνονται στη χώρα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη προς την «δημοκρατική»:
• Κυρία Μπακογιάννη σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν στη χώρα μας Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιο είναι για σας το διακύβευμα;
Έχουμε δώσει στις επικείμενες ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα διότι είναι οι πρώτες κάλπες που στήνονται στη χώρα μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες που εμπέδωσαν τον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα απόρριψης.
Όλοι γνωρίζουν ότι θα αποτελέσουν το πρόκριμα για τις εθνικές κάλπες.
Ταυτόχρονα είναι μια πολύ σημαντική εκλογή σε επίπεδο Ευρώπης διότι οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο μετά από πίεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να κατανοεί την ανάγκη μείωσης των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που σκοτώνουν την πραγματική οικονομία, και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποιο γκρουπ θα ενταχθεί και τι δυνατότητες πίεσης θα έχει.
• Η Ν.Δ. προηγείται σταθερά σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Πιστεύετε ότι μέχρι τις εκλογές αυτές θα αυξηθεί η διαφορά και ότι στις εθνικές εκλογές θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία;
Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μία σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που δεν θα παίζει με τα εθνικά θέματα και καλώ όλους να σκεφτούν σε μια δύσκολη στιγμή στα ελληνοτουρκικά ποιον εμπιστεύονται περισσότερο να διαχειριστεί τα εθνικά μας συμφέροντα; Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται προοπτική και όραμα, χρειάζεται έναν πρωθυπουργό, ο οποίος θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι ένας στόχος απόλυτα εφικτός.
• Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τα βάζει συνεχώς με την οικογένεια Μητσοτάκη και επιτίθεται «κατά ριπάς» στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Έχει περιέλθει απλώς σε πανικό ή υπάρχουν και βαθύτερα αίτια;
Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση και προσπαθεί με λάσπη και προσωπικές επιθέσεις να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Κάνει όμως λάθος. Οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε, φόρτωσε 100 δις στις πλάτες τους και σήμερα με κυνισμό εγκαλεί τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται διότι εισέπραξαν ένα επίδομα αντί της 13ης σύνταξης.


• Κινδυνεύει πράγματι, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας, η Ευρώπη από την «ακροδεξιά» ή μήπως είναι και αυτό ένα σύνθημα; Αν πράγματι υπάρχει κίνδυνος, πώς αποφεύγεται;
Ανάχωμα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι αρχές του, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η κοινωνική Ευρώπη. Σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουμε σε μια πιο ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη ή αν θα πάμε σε χαλαρότερα σχήματα τα οποία με βεβαιότητα θα οδηγήσουν στην διάλυση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Αν θα βάλουν φραγμό στο λαϊκισμό και τον εθνικισμό ή θα επιτρέψουν να κυριαρχήσουν οι φωνές που μάχονται την Ευρώπη και θέλουν να διαγράψουν τα επιτεύγματά της. Πάντως είναι οξύμωρο ο κ. Τσίπρας που έθρεψε το λαϊκισμό στην Ελλάδα και βρέθηκε στις ίδιες πλατείες με την ακροδεξιά να μας κάνει σήμερα μαθήματα.
• Κυρία Μπακογιάννη είναι η Ν.Δ. «ακροδεξιά», όπως ισχυρίζονται ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας;
Είναι τουλάχιστον κωμικός ο ισχυρισμός. Η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα βαθιά δημοκρατικό, φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό, πατριωτικό κόμμα. Ένα κόμμα που πιστεύει σε μία Ελλάδα ευρωπαϊκή, με αρχές και αξίες, σε μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για όλους.
• Είναι μόνο ηθικό ζήτημα ότι ο κ. Τσίπρας συναγελάζεται με την ελίτ της διαπλοκής και του αρέσουν τα κότερα ή είναι και βαθύτατα πολιτικό;
Προσωπικά δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι που τους αρέσουν τα κότερα και η καλή ζωή. Όμως με ενοχλεί πολύ η μεγάλη υποκρισία του κ. Τσίπρα ο οποίος έχει δομήσει ένα ολόκληρο αφήγημα με διχαστικά χαρακτηριστικά, καταγγέλλει τις ελίτ και τον πλούτο και ο ίδιος κάνει διακοπές σε πολυτελή θαλαμηγό. Πάνω σε αυτή τη διάκριση των πολλών από τους λίγους και των φτωχών από τους πλουσίους έχει βασίσει και την προεκλογική του καμπάνια και γι’ αυτό προσπάθησε με κάθε τρόπο να το αποκρύψει.
Στις περιφερειακές εκλογές η Ν.Δ. στηρίζει στο Νότιο Αιγαίο τον κ. Γ. Χατζημάρκο και στον Δήμο Ρόδου τον κ. Αντ. Καμπουράκη. Ποιά άποψη έχετε για αυτούς;
Είναι δύο άξιοι άνθρωποι με γνώσεις, ικανότητες και όρεξη να δουλέψουν προς όφελος της περιοχής. Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένας πετυχημένος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, και ένας άνθρωπος της πράξης. Είμαι σίγουρη ότι θα δώσει την ψυχή του για τους Ροδίτες και την ανάπτυξη του νησιού. Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ένας δοκιμασμένος και πετυχημένος περιφερειάρχης, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει την αναπτυξιακή πορεία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία.
Έχετε στενές σχέσεις με τη Δωδεκάνησο και τους κατοίκους της. Ποιό μήνυμα θέλετε να τους στείλετε ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου;
Συνδέομαι πολλά χρόνια και με τη Ρόδο και με όλη τη Δωδεκάνησο. Εμείς οι Κρητικοί έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη στη Δωδεκάνησο η οποία χαρακτηρίζει και τον αρχηγό του κόμματος και εμένα προσωπικά.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρώτο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που ετοιμάσαμε ήταν το πρόγραμμα της Δωδεκανήσου. Θέλω λοιπόν να τους ζητήσω να αγωνιστούν για την νίκη της ΝΔ και να τους διαβεβαιώσω ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ