Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους αφέθηκαν χθες, μετά την απολογία τους, ένας 22χρονος ημεδαπός κι ένας 20χρονος Αλβανός και ελεύθερος χωρίς όρους ένας 19χρονος ημεδαπός, συγκατηγορούμενός τους, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 20η Μαΐου 2019 στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Επίσης στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 26χρονος τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται με ένταλμα σύλληψης.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» πρόκειται για έναν 22χρονο κάτοικο Νέας Πεντέλης – Αττικής, φοιτητή, έναν 20χρονο Αλβανό κάτοικο Κιοταρίου, σερβιτόρο σε ξενοδοχείο κι έναν 19χρονο κάτοικο Αρχαγγέλου, ιδιωτικό υπάλληλο, ενώ καταζητείται ένας 26χρονος κάτοικος Πειραιά.
Πρωινές ώρες της 20ής Μαΐου 2019 αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών διενεργούσαν ελέγχους στον εμπορικό λιμένα Ρόδου «Ακαντιά» σε επιβάτες που εξέρχονταν από τα επιβατηγά πλοία που καταφθάνουν.
Την 10:00 ώρα μετά τον κατάπλου του «BLUE STAR 1» εντοπίστηκε ο πρώτος και μετά από έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του 11 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 11.926 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο επ’ ονόματί του και ημερομηνία αναχώρησης 19-05-2019 και ώρα 18:00 και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Ο πρώτος συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς για την εξακρίβωση του τελικού παραλήπτη των ναρκωτικών ουσιών και ανέφερε ότι μεταφέρει τα ναρκωτικά για λογαριασμό του τέταρτου και ότι δεν γνωρίζει τον παραλήπτη στην Ρόδο.
Τον παραλήπτη θα του τον υποδείκνυε ο τέταρτος και που του είχε κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο στα Κοσκινού.
Μετέβη με τους αστυνομικούς στο ξενοδοχείο και μέσω του τέταρτου έλαβε οδηγίες και συνομίλησε μέσω του viber με τον Αλβανό για να συναντηθούν και να του παραδώσει τα ναρκωτικά, ενώ ο τελευταίος του έκανε και βιντεοκλήση.
Συμφώνησαν να αφήσει την βαλίτσα με τα ναρκωτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να την παραλάβει και όταν περί ώραν 22.00 της ίδιας ημέρας εμφανίστηκαν στο σημείο ο δεύτερος και ο τρίτος με μοτοσυκλέτα και επιχείρησαν να αναλάβουν την βαλίτσα, συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο πρώτος επεσήμανε ότι είναι χρήστης κάνναβης και ζήτησε σχετική πραγματογνωμοσύνη και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν γνώριζε το μέγεθος της ποσότητας που μετέφερε και ότι δεν γνωρίζει τους υπόλοιπους συληφθέντες.
Ο Αλβανός υποστήριξε ότι έχει εθιστεί από μικρή ηλικία στην κάνναβη και κάνει χρήση καθημερινά ποσότητας 10-12 γραμμαρίων ενώ ζήτησε να του δοθεί μια ευκαιρία για να απεξαρτηθεί. Υποστήριξε ότι ήλθε σε επαφή με τον καταζητούμενο και εκείνος του πρότεινε να του στείλει μια μεγάλη ποσότητα σε καλή τιμή. Θα του έστελνε ένα κιλό έναντι 300 ευρώ που θα τον κάλυπτε για 4,5 μήνες και δεν γνωρίζει γιατί του έστειλε την ποσότητα των 12 κιλών με τον πρώτο που δεν γνώριζε. Πρόσθεσε εξάλλου ότι ο 19χρονος με τον οποίο μετέβη στο ραντεβού για να παραλάβει την βαλίτσα δεν γνώριζε τίποτε.
Ο 19χρονος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι απλώς εξυπηρέτησε τον φίλο του, μεταφέροντάς τον στο σημείο χωρίς να γνωρίζει ότι η βαλίτσα που επρόκειτο να παραλάβει περιείχε ναρκωτικά.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Γιάννης Κοκκινογένης και Ειρήνη Φιλίππου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ