Ξεκίνησε το «ξεκαλούπωμα» της γέφυρας Αφάντου το οποίο θα ολοκληρωθεί σταδιακά στο επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρουν στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, το ξεκαλούπωμα γίνεται σύμφωνα με τις «αρχές τέχνης και επιστήμης» από τα πλαϊνά προς το κέντρο.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι μέχρι τις 10 Μαΐου αναμένεται να έχει δοθεί η εθνική οδός σε χρήση. Έτσι δεν θα γίνεται πλέον η κυκλοφορία από παρακαμπτήριους, ενώ θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση στην παραλία. Συνεπώς η ταλαιπωρία για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
Σε γενικές γραμμές τα έργα για την ολοκλήρωση του έργου εξελίσσονται ικανοποιητικά παρά τις όποιες μικρές καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι η κατεδάφιση της γέφυρας είχε ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου 2017. Η σκυροδέτηση της γέφυρας έγινε μόλις τον περασμένο Μάρτιο.
Λίγο καιρό πριν, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, πραγματοποίησε αυτοψία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου και ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία και τον ανάδοχο, να μην επηρεαστούν από την πίεση για την παράδοσή του, ούτως ώστε να μην θέσουν με κανένα τρόπο σε κίνδυνο τα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας του έργου, από την πορεία του οποίου είναι σαφές ότι η παράδοσή του πριν από την έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου και των μαζικών αφίξεων, είναι εξασφαλισμένη.
Σημειώνεται επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, μέσω της αύξησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με το επιπλέον ποσό του 1,9 εκατ. ευρώ.
Στις 9.12.2016, υπεγράφη η απόφαση εγγραφής του έργου «Γέφυρα Άνω Διάβασης Αφάντου επί της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου», προϋπολογισμού δαπάνης 1,9 εκ € στην ΣΑΕΠ 767 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Είχε προηγηθεί αίτημα εγγραφής του έργου στη ΣΑΕΠ 767 της ΠΝΑΙ, (Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας), από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις 28.11.2016.
Η κατασκευή της νέας γέφυρας Αφάντου ήταν ένα αίτημα δεκαετιών, το οποίο κατάφερε να ικανοποιήσει η περιφερειακή αρχή με σωστό προγραμματισμό, με σεβασμό στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ