Ειδήσεις

Στη Βουλή οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΕΡΩΤΗΣΗ-Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Νηπιαγωγών με έδρα τη Ρόδο.

Στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΤΕΠΑΕΣ), οι ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό από την αρχή της Ακαδημαϊκής χρονιάς, έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη υποβάθμιση των σπουδών για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Το ζήτημα των ελλείψεων αυτών θέσαμε ξανά στη Βουλή στις 27/11/2013 σε προηγούμενη Ερώτησή μας.

Τα μαθήματα και οι πρακτικές των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη διαπαιδαγώγηση των νηπίων, δεν πραγματοποιούνται φέτος.

Αντί αυτού, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες καλούνται να διδαχθούν αλλά και να διδάξουν μαθήματα επιχειρηματικότητας και Project.

Ειδικότερα το τρίτο έτος του Τμήματος καλείται στις πρακτικές ασκήσεις Β΄ Φάσης «Επιχειρηματικές δεξιότητες και ποιοτική παραγωγή σε εκπαιδευτικές δομές» να εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Τουρισμού στα Δωδεκάνησα.

Τα μαθήματα αυτά δε σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με το αντικείμενο σπουδών του τμήματος, ενώ οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού είναι επιπλέον το όχημα για να ενταχθούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και της έρευνας στις απαιτήσεις της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι απλήρωτοι και δεν έχουν να πάρουν στα παιδιά τους ούτε τα μολύβια για τη νέα χρονιά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

• Τι προτίθεται να κάνει για να παρθεί πίσω η απόφαση για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους μαθημάτων;

• Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να προσληφθεί άμεσα μόνιμο διδακτικό προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες για την διδασκαλία όλων των απαραίτητων μαθημάτων, εξασφαλίζοντας στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους;

Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης
Διαμάντω Μανωλάκου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου