Ειδήσεις

Υπ. Παιδείας: Προς αξιολόγηση εκπαιδευτικών από γονείς

Tο ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων των μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να εισέρχεται πλέον στα τελικά στάδια προετοιμασίας για την έναρξή της σε λίγους μήνες μια νέα πρόταση μελετάται, όπως αναφέρουν τα «Νέα». Να διανεμηθούν στους γονείς ερωτηματολόγια, όπως εξάλλου γίνεται και στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, τα οποία όμως θα αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της επαφής που έχει με τους γονείς και όχι τόσο τη λειτουργία του σχολείου απρόσωπα και γενικά.

Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν πως αν τελικά προχωρήσει αυτό το πλάνο, η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς ή σε έκφραση αρνητικής ή θετικής κριτικής με στόχο κάποιο αντάλλαγμα.

Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, η ΟΛΜΕ και αρκετοί συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι και προσπάθησαν να εμποδίσουν στελέχη της εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την έναρξη της αξιολόγησης. Πάντως, τα σεμινάρια διεξήχθησαν κανονικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου