Ειδήσεις

Γ. Βαγγέλης: Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει για τον ελληνισμό έναν ιδιαίτερο συμβολισμό

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, ημέρα χαράς και αγαλλίασης, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Εκκλησίας μας.
Η ελληνική κοινωνία περνά δύσκολες μέρες.
Δεν είναι εύκολο ούτε ανώδυνο. Είναι, όμως, αναγκαίο. Είναι επίσης δυνατό, αν αλλάξουν νοοτροπίες, αντιλήψεις και διαχρονικές παθογένειες, εάν εξυγιανθεί η λειτουργία του ελληνικού κράτους και ενωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας για να εκπληρώσουν ένα ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές.
Ο Ελληνισμός γιορτάζει ταυτοχρόνως και την έναρξη του αγώνα της Επανάστασης του 1821, η οποία έγινε παγκόσμιο σύμβολο ηρωϊσμού, ελευθερίας, θάρρους, αυτοθυσίας, γενναιότητας.
Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα τόσο για τη χριστιανοσύνη όσο και για τους Έλληνες, καλούμαστε όλοι μας να οπλιστούμε με ισχυρή βούληση και να συμβάλουμε στην αναγέννηση της χώρας μας με γνώμονα τις αξίες της 25ης Μαρτίου.
Εκείνοι οι αγώνες του λαού μας και η νικηφόρα έκβασή τους, ας μας δώσουν σήμερα την αισιοδοξία και την ελπίδα που χρειαζόμαστε για να πιστέψουμε ότι και σήμερα θα υπερβούμε τις δυσκολίες που ως Χώρα και ως πολίτες έχουμε και θα βρούμε σύντομα το δρόμο μας για ένα καλύτερο μέλλον, για μας αλλά κυρίως για τη νεολαία μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου