Τοπικές Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και άλλο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της πόλεως Ρόδου!

Νέο κρούσμα της νόσου Covid-19 εντοπίστηκε σε σχολική μονάδα της Ρόδου. Αυτή τη φορά, μαθήτρια του 2ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Βενετοκλέων, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, έπειτα από rapid test στο οποίο υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι (σ.σ. και οι γονείς της μαθήτριας είναι θετικοί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες).
Το σχολείο θα παραμείνει σήμερα Τετάρτη κλειστό, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί νεφελοψεκασμός από συνεργεία του δήμου και όταν ολοκληρωθεί η ιχνηλάτιση των επαφών της μαθήτριας, θα αποφασισθεί εάν θα κλείσει για 14 ημέρες, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Πάντως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φαίνεται να έχει έρθει σε επαφή σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών με το κρούσμα, και συνεπώς η 14ήμερη αναστολή της λειτουργίας του 2ου δημοτικού σχολείου Ρόδου, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Μπάμπης Ψαράς, για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους γονείς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Συνιστάται να μην επισκέπτονται τα παιδιά στο σχολείο όταν παρουσιάζουν συμπτώματα και να υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τα κρούσματα Covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μπορεί να προκάλεσαν θόρυβο, φαίνεται παρόλα αυτά, πώς η κατάσταση δεν πρέπει να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Την προηγούμενη Δευτέρα πάνω από 570 συμπολίτες μας υποβλήθηκαν σε rapid tests ανίχνευσης του κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μεταξύ των οποίων αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές. Κανένα από τα τεστ αυτά δεν ήταν θετικό, κάτι που αν μη τι άλλο δεν δείχνει να υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης του ιού μεταξύ της σχολικής κοινότητας.
Μιλώντας στη «δ», ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, δήλωσε ότι στα σχολεία τηρούνται σχολαστικά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο συγχρωτισμό των μαθητών κατά τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Συνιστά στους μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις στον ελεύθερό τους χρόνο.
«Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται στα σχολεία, αλλά έξω από το σχολικό περιβάλλον. Στα σχολεία τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Τηρούνται σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και οι μαθητές, όπως επίσης όλοι οι εκπαιδευτικοί, φορούν πάντα την προστατευτική μάσκα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται εκτός των σχολείων, στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο, συνιστώ σε όλους τους μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και το συγχρωτισμό κατά τον ελεύθερό τους χρόνο τα απογεύματα. Και οι γονείς από την πλευρά τους, καλό είναι να συμβουλεύουν τα παιδιά τους, να είναι όσο πιο προσεκτικά γίνεται εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.
Όπως έγραψε η «δ», από την περασμένη Δευτέρα και για 14 ημέρες έχει ανασταλεί η λειτουργία του 3ου γυμνασίου Ρόδου, του μουσικού σχολείου, του 4ου ΓΕΛ, καθώς επίσης του γυμνασίου και λυκείου των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία», καθώς υπήρξαν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικό. Έχει επίσης ανασταλεί η λειτουργία της Γ’ τάξης του δημοτικού σχολείου των «Ροδίων Παιδεία». Όλοι οι μαθητές ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, τα οποία θα συνεχιστούν όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Στο μεταξύ, σήμερα επιστρέφουν στο σχολείο οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ, που είχε κλείσει για 14 ημέρες λόγω κρουσμάτων σε μαθητές, ενώ αύριο Πέμπτη θα επαναλειτουργήσει και το 2ο ΓΕΛ, έπειτα από 14ημερη αναστολή λειτουργίας λόγω Covid.
Οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων σχολείων υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού χωρίς να βρεθεί κανένα θετικό δείγμα. Αντίστοιχα, πολλοί μαθητές του 2ου και 3ου ΓΕΛ υποβλήθηκαν σε rapid tests, κανένα εκ των οποίων δεν ήταν θετικό.
Ο Δήμος Ρόδου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τα γρήγορά του αντανακλαστικά, προγραμμάτισε μία σειρά από προληπτικούς νεφελοψεκασμούς στα σχολεία. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες από το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρόδου, το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου και το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου που παρέμειναν κλειστά και θα συνεχιστεί σήμερα στο Γυμνάσιο Σορωνής, στο Γενικό Λύκειο Σορωνής, στο Γυμνάσιο Κρεμαστής και στο Λύκειο Κρεμαστής τα οποία επίσης δεν θα λειτουργήσουν για ένα εικοσιτετράωρο.

«Ο δήμος Ρόδου είναι πάντα έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε ανάγκη που θα παρουσιαστεί. Έπειτα από τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κάποια σχολεία, ξεκινήσαμε τη διενέργεια προληπτικών νεφελοψεκασμών στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί της Ρόδου, στα γυμνάσια και στα λύκεια στην πόλη και σε κάθε χωριό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Παρακολουθούμε την πορεία των πραγμάτων και βρισκόμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να παρέμβουμε όπου χρειαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Σάββας Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου