Τοπικές Ειδήσεις

Βιωματική εκπαίδευση Σχολικών Τροχονόμων

Μια καινοτόμα και χρήσιμη πρωτοβουλία υλοποίησε η Α’ Σχολική Επιτροπή Δήμου Ρόδου με τη συμμετοχή της Τροχαίας Ρόδου, το πρωί της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου. Προηγήθηκε αίτημα του προέδρου της σχολικής επιτροπής κ. Αθανάσιου Βυρίνη προς τον διοικητή της Τροχαίας κ. Στέργου Γεώργιο, οποίος πρόθυμος ανταποκρίθηκε άμεσα, αποστέλλοντας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο τον υποδιοικητή κ.Παπαδάκη Μανώλη και τον τροχονόμο κ.Δεληδάκη Κώστα, ειδικούς σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι Σχολικοί Τροχονόμοι όλου του δήμου συγκεντρώθηκαν αρχικά στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Ρόδου και ενημερώθηκαν στη θεωρία, σχετικά με την παράσταση στα προβλεπόμενα σημεία-διαβάσεις, τη διακριτή εμφάνιση τους, την οδική συμπεριφορά των οδηγών, την ασφαλή ακινητοποίηση των οχημάτων στις σχολικές διαβάσεις και την ορθή χρήση του STOP.

Στη συνέχεια, το σεμινάριο έγινε βιωματικό αφού από τη θεωρία πέρασαν στην πράξη, πραγματοποιώντας προσομοίωση έξω από το σχολείο, υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες των έμπειρων αξιωματικών της Τροχαίας. Επιπλέον, διατυπώθηκαν τα προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι σχολικοί τροχονόμοι, όπως η μη συμμόρφωση κάποιων οδηγών στη χρήση του STOP, οι ξεθωριασμένες διαγραμμίσεις πεζών, η επιπόλαιη συμπεριφορά στο προσωρινό παρκινγκ, ακόμα και γονέων, έξω από τα σχολεία σε ώρες αιχμής και γενικότερα οι δυσκολίες που απορρέουν από την ανυπακοή στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ιδιατέρως σε χώρους που κινούνται μικροί μαθητές. Ο πρόεδρος της Α΄Σχολικής Επιτροπής δεσμεύτηκε να διευθετήσει τα περισσότερα από αυτά, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και με τη συνδρομή της Τροχαίας Ρόδου.

Ο Δήμος δίνοντας έμφαση στην ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία και στηρίζοντας έμπρακτα το θεσμό του σχολικού τροχονόμου, θα συνεχίσει με μια σειρά δράσεων να ενημερώνει, να υλοποιεί προγράμματα, να διασφαλίζει τις δομές του και γενικότερα να μεριμνά για την ομαλή διαβίωση των πολιτών.

Η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή δια του προέδρου της κ. Βυρίνη Αθανάσιου, ευχαριστεί θερμά τον διοικητή της τροχαίας Ρόδου κ. Στέργου Γεώργιο, τον υποδιοικητή κ. Παπαδάκη Μανώλη και τον τροχονόμο κ. Δεληδάκη Κώστα, καθώς και όλους τους σχολικούς τροχονόμους που παραβρέθηκαν πρόθυμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου