Ειδήσεις

Νεες εξελίξεις στο “μέτωπο” για τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων

Νεες εξελίξεις στο “μέτωπο” για τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων προκάλεσε τηλεφώνημα που δέχτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγ. Βενιζέλο, με το οποίο του ζητήθηκε να μετριάσει τις αντιδράσεις του ενόψει κατάθεσης στη βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα προβλέπει τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να ενημέρωσε τον κ. Κρεμαστινό ότι επί του θέματος υπάρχει συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Aισιόδοξος αλλά όχι σίγουρος για την διάσπαση του Δήμου Λέσβου δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι η διάσπαση του Δήμου Λέσβου και γενικά διόρθωση των λαθών που είχαν γίνει με τον Καλλικράτη είναι θέση της Νέας Δημοκρατίας και υπήρχε στο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε στις εκλογές του 2012. Το νομοσχέδιο για την διάσπαση του Δήμου ήταν έτοιμο από το Σεπτέμβριο του 2013 και οι επιλογές που εξέταζε η κυβέρνηση ήταν να δημιουργηθούν από πέντε ως τρεις Δήμοι. Το μόνο θέμα που υπήρχε προς εξέταση, εκείνη την περίοδο, ήταν η διευθέτηση των λειτουργικών ζητημάτων που αφορούν την κατανομή του προσωπικού, των δανείων και των χρεών του Δήμου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως υπέρ της διάσπασης του Δήμου είναι ο νυν Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Το ίδιο ανέφερε για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη.

Ωστόσο η προώθηση της νομικής ρύθμισης του θέματος σκοντάφτει στην αντίδραση δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (αρχικά ήταν τέσσερις). Ο κ. Αθανασίου πιστεύει ότι οι αντιδράσεις θα καμφθούν και σύντομα η νομοθετική ρύθμιση θα πάει στην Βουλή.

emprosnet.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου