ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ετοιμότητα η Κως για δυσμενή καιρικά φαινόμενα – Ευρεία σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
933

Έκτακτη σύσκεψη εκπρο­σώ­πων συναρ­μό­διων Φορέων και Υπη­ρε­σιών συγκά­λεσε σήμερα πρωϊ, Δευτέρα 24 Ιανουα­ρίου, ο Δήμαρ­χος Θεο­δό­σης Νικη­τα­ράς, για τον έλεγχο ετοι­μό­τη­τας στην αντι­με­τώ­πιση των εν΄ε­ξε­λί­ξει και­ρι­κών φαι­νο­μέ­νων.

Ο Δήμαρ­χος Κω ανα­κοί­νωσε ότι «…ο Δήμος είναι έτοιμος, αν υπάρξει ανάγκη, να φιλο­ξε­νή­σει άστε­γους ή όποιον χρεια­στεί βοήθεια και δια­θέ­τει για αυτό το σκοπό το Αθλη­τικό Πολύ­κε­ντρο στο Ψαλίδι» ενώ απα­ντώ­ντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε ότι απο­φά­σισε το κλεί­σιμο των Σχο­λείων «…για να μη δημιουρ­γη­θούν προ­βλή­ματα ασφά­λειας, ειδικά στην εκπαι­δευ­τική κοι­νό­τητα, αφού το σενάριο της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας προ­έ­βλεπε για την Κω χιο­νό­πτωση από τις 12.00 το μεση­μέρι της Δευ­τέ­ρας, ακόμη και σε πεδινές περιο­χές. Για αυτό, όπως σημεί­ωσε, με αντί­στοι­χες απο­φά­σεις ακο­λού­θη­σαν και οι Δήμοι των άλλων νησιών. Όσον αφορά στην αυριανή ημέρα, απόψε θα απο­φα­σι­στεί και θα ανα­κοι­νω­θεί το τι θα ισχύσει για τα Σχολεία, ανάλογα με την πρό­γνωση της Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σίας».

Παράλ­ληλα ο Θεο­δό­σης Νικη­τα­ράς, ανα­φε­ρό­με­νος στην πρωϊνή σύσκεψη τόνισε ότι «πρό­κει­ται για συνά­ντηση ουσίας αφού τα καιρικά φαι­νό­μενα είναι σε εξέλιξη, για αυτό συμ­με­τεί­χαν όλοι οι συναρ­μό­διοι Φορείς, οι οποίοι κατέ­θε­σαν την ετοι­μό­τητα των υπη­ρε­σιών στην περί­πτωση που εξε­λι­χθούν δυσμενή καιρικά φαι­νό­μενα.

Ο Δήμαρ­χος Κω κάλεσε τους πολίτες να προ­σέ­χουν και να περιο­ρί­σουν τις μετα­κι­νή­σεις τους, ειδικά στις ορεινές περιο­χές του νησιού και στην περί­πτωση που εμφα­νι­στούν τελικά τα προ­α­ναγ­γε­λό­μενα φαι­νό­μενα παγετού και χιο­νό­πτω­σης.

Τόνισε μάλιστα ότι εφόσον χρεια­στεί θα απα­γο­ρευ­τεί και η κυκλο­φο­ρία».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Έπαρχος Γιάννης Καμπα­νής δήλωσε την ετοι­μό­τητα της Περι­φέ­ρειας να συν­δρά­μει το Δήμο και την Πολι­τική Προ­στα­σία σε περί­πτωση ανάγκης, κάλεσε τους πολίτες να προ­σέ­χουν και τόνισε ότι «…καλύ­τερα να προ­λαμ­βά­νουμε επι­κίν­δυ­νες κατα­στά­σεις».

Στην σύσκεψη συμ­με­τεί­χαν επίσης, ο Διοι­κη­τής 80 ΑΔΤΕ Ταξί­αρ­χος Θεο­δό­σης Τρια­ντά­φυλ­λος, ο Διευ­θυ­ντής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης κ. Θάνος Λουκάς, ο Διοι­κη­τής Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σίας κ. Ιωάννης Τζάλλας, ο Υπο­διοι­κη­τής Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σίας κ. Γρη­γό­ρης Μαυ­ρί­δης, οι Αντι­δή­μαρ­χοι, Τεχνι­κών Υπη­ρε­σιών Πανα­γιώ­της Αβρίθης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας Στα­μά­της Καμπου­ρά­κης, ο Επι­χει­ρη­σια­κός Συντο­νι­στής Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας Νίκος Καλυ­μιο­να­ρής, ο Υπη­ρε­σια­κός Υπεύ­θυ­νος Συντο­νι­σμού Επαρ­χείου κ. Μανόλης Σβύνος, ο Πρό­ε­δρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός και ο εκπρό­σω­πος της Δημο­τι­κής Αστυ­νο­μίας κ. Δήμος Σπανός.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.