Τοπικές Ειδήσεις

Σε ετοιμότητα η Κως για δυσμενή καιρικά φαινόμενα – Ευρεία σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου

Έκτακτη σύσκεψη εκπροσώπων συναρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών συγκάλεσε σήμερα πρωϊ, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, για τον έλεγχο ετοιμότητας στην αντιμετώπιση των εν΄εξελίξει καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Κω ανακοίνωσε ότι «…ο Δήμος είναι έτοιμος, αν υπάρξει ανάγκη, να φιλοξενήσει άστεγους ή όποιον χρειαστεί βοήθεια και διαθέτει για αυτό το σκοπό το Αθλητικό Πολύκεντρο στο Ψαλίδι» ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε ότι αποφάσισε το κλείσιμο των Σχολείων «…για να μη δημιουργηθούν προβλήματα ασφάλειας, ειδικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφού το σενάριο της Πολιτικής Προστασίας προέβλεπε για την Κω χιονόπτωση από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Για αυτό, όπως σημείωσε, με αντίστοιχες αποφάσεις ακολούθησαν και οι Δήμοι των άλλων νησιών. Όσον αφορά στην αυριανή ημέρα, απόψε θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί το τι θα ισχύσει για τα Σχολεία, ανάλογα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας».

Παράλληλα ο Θεοδόσης Νικηταράς, αναφερόμενος στην πρωϊνή σύσκεψη τόνισε ότι «πρόκειται για συνάντηση ουσίας αφού τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, για αυτό συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι Φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν την ετοιμότητα των υπηρεσιών στην περίπτωση που εξελιχθούν δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Ο Δήμαρχος Κω κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ειδικά στις ορεινές περιοχές του νησιού και στην περίπτωση που εμφανιστούν τελικά τα προαναγγελόμενα φαινόμενα παγετού και χιονόπτωσης.

Τόνισε μάλιστα ότι εφόσον χρειαστεί θα απαγορευτεί και η κυκλοφορία».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής δήλωσε την ετοιμότητα της Περιφέρειας να συνδράμει το Δήμο και την Πολιτική Προστασία σε περίπτωση ανάγκης, κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν και τόνισε ότι «…καλύτερα να προλαμβάνουμε επικίνδυνες καταστάσεις».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Διοικητής 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεοδόσης Τριαντάφυλλος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Θάνος Λουκάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Τζάλλας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γρηγόρης Μαυρίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Αβρίθης και Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καλυμιοναρής, ο Υπηρεσιακός Υπεύθυνος Συντονισμού Επαρχείου κ. Μανόλης Σβύνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Δήμος Σπανός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου