Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ένας 35χρονος Αθηναίος, που κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, απάτης εις βάρος μιας 68χρονης, κατοίκου Καλυθιών.
Ο 35χρονος, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην Μεσαιωνική Πόλη, την 19.00 ώρα και της 22ας Ιανουαρίου 2018, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας με τη δικογραφία, που σχημάτισαν εις βάρος του οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου.
Την ίδια ημέρα και περί ώραν 11.000 στις Καλυθιές ο κατηγορούμενος, που επέβαινε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, πλησίασε την 68χρονη και προσποιούμενος ότι γνωρίζει την ίδια και τους συγγενείς της προσφέρθηκε να την μεταφέρει ο ίδιος στο κέντρο του χωριού.
Η 68χρονη, επιβιβάστηκε στο όχημα και στην διαδρομή, ο κατηγορούμενος της ανέφερε ότι η κόρη της έχει παραγγείλει κάποια εμπορεύματα από το κατάστημά του και ζήτησε να τον πληρώσει η ίδια.
Με το κινητό του τηλέφωνο παρίστανε ότι είχε συνομιλία με την κόρη του θύματος, που δήθεν έδωσε την συγκατάθεσή της για να πληρώσει τα εμπορεύματα η μητέρα της.

Αφού άφησε την 68χρονη στην οικία της, εισέπραξε το ποσό των 150 ευρώ και της ζήτησε ακόμη 150 ευρώ για την έκδοση του τιμολογίου.
Οταν η 68χρονη μετέβη εκ νέου στην οικία της, έσπευσε να τηλεφωνήσει την κόρη της, υποψιασμένη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και στην επιστροφή διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη εξαφανιστεί.
Είχε κρατήσει όμως τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τον έδωσε στην αστυνομία μαζί με την περιγραφή του.
Ο ίδιος εξεταζόμενος, υποστήριξε ότι είναι πατέρας τριών παιδιών εκ των οποίων το ένα πάσχει από διαβήτη, ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, πάσχει από κατάθλιψη και λαμβάνει αγωγή, ότι ήλθε προχθές στη Ρόδο με την οικογένειά του για να πωλήσει ως πλανόδιος εμπορεύματα και είχε μόλις 54 ευρώ κι ότι χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει την διαμονή τους σε ξενοδοχείο.
Ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.
Ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Στέλιος Αλεξανδρής ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, μετά και από σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας, αφού κρίθηκε ότι έδρασε βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και με μεθοδολογία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ