Ειδήσεις

Ρέντσι: Δεν πιστεύω ότι για να είναι κανείς αξιόπιστος, πρέπει να λέει πάντα “ναί”

Ρέντσι

«Δεν θα σταματήσω να υπερασπίζομαι το εθνικό μας συμφέρον. Ζητάμε περισσότερη Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μάντοβα, της βόρειας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «το εθνικό συμφέρον της Ιταλίας, συμπίπτει με το ευρωπαϊκό όνειρο» ενώ, όποιος θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι η συνθήκη Σέγκεν και δηλώνει ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα, «όχι μόνον κάνει ένα βήμα πίσω, αλλά προδίδει την ίδια την ιδέα της Ευρώπης».

«Δεν πιστεύω ότι για να είναι, κανείς, αξιόπιστος, πρέπει να λέει πάντα ‘ναί’» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «ήρθε η στιγμή να οικοδομηθεί η Ευρώπη των παιδιών μας». Ο Ρέντσι εκτιμά ότι «ο ρόλος της χώρας του, σήμερα, είναι να προωθήσει μια δυνατή απάντηση στην κρίση την οποία όλοι μας ζούμε», διότι « η Ιταλία δεν είναι ένα μουσείο της μνήμης, αλλά εργαστήρι της ελπίδας».

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.