Πολιτιστικά

Οι προτεραιότητες στον Πολιτισμό

Τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού παρουσίασε στην Επιτροπή για τον Πολιτισμό και την Παιδεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελληνική Προεδρία θα εξετάσει καινοτόμους τρόπους χρηματοδότησης, οικονομικές και κοινωνικές συμπράξεις κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτής της προτεραιότητας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε τη διοργάνωση συνεδρίου με τίτλο «H πολιτιστική κληρονομιά στο προσκήνιο. Προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη» από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης.
Σε δεύτερο συνέδριο, που θα γίνει στις 20 και 21 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Χρηματοδοτώντας τη Δημιουργικότητα», θα εξεταστούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με γνώμονα την επιχειρηματικότητα.

Στις 17 Ιουνίου θα γίνει στο Βυζαντινό Μουσείο Ατυπη Συνάντηση Υψηλών Αξιωματούχων των υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών, αρμοδίων για τις εξωτερικές πολιτιστικές σχέσεις των κρατών-μελών της ΕΕ.
Οσον αφορά τον κινηματογράφο, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα δοθεί έμφαση στην ψηφιοποίηση των κινηματογραφικών αιθουσών και της κινηματογραφικής κληρονομιάς και στις νέες πλατφόρμες για τη διανομή οπτικοακουστικού και κινηματογραφικού υλικού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου