Ρεπορτάζ

6 πολύ σοβαρές υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης

6 υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη θα εξεταστούν ενώπιον των πρωτοβάθμιων λαϊκών δικαστηρίων τον Φεβρουάριο του 2014.

Στην πρώτη υπόθεση που θα απασχολήσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω κατηγορούμενος είναι ο M. G. του Α., καταζητούμενος για σωματεμπορία.
Ο κατηγορούμενος φέρεται το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2009 να μετέφερε και να προώθησε την υπήκοο Ρουμανίας G. S. του G. από τη Ρουμανία στην Ιαλυσό Ρόδου όπου και διέμενε μαζί της. Την 4η Μαρτίου 2009 την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει βάζοντάς της ένα σπασμένο ποτήρι στο λαιμό και τη χτύπησε στο πρόσωπο και στα πλευρά προκειμένου να την προαγάγει στην πορνεία και συγκεκριμένα για να την εξωθήσει να συνευρίσκεται επί πληρωμή με πελάτες του νυχτερινού κέντρου όπου εργαζόταν.
Στη δεύτερη υπόθεση που θα απασχολήσει το ίδιο δικαστήριο κατηγορούμενοι για έκρηξη είναι δύο κάτοικοι της Λέρου.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προκάλεσαν συγκεκριμένα έκρηξη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος πώλησης χρωμάτων και σιδερικών της κ. Θεολ. Σκυλλά του Γρύλλη 53 ετών, στο Λακκί Λέρου την 11η Ιουλίου 2008 και ώρα 00.30.
Πρόκειται για τον Σ. – Γ. Σ. του Π., 23 ετών, κάτοικο Λέρου, εργάτη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέσα σε μεταλλικό κουτί από αναψυκτικό Red Bull δεύτερος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος περιείχε πετραμμωνίτη βάρους εβδομήντα 70 γραμμαρίων με βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 6 cm με κoινό πυροκροτητή και τον M. M. του M. 37 ετών, κάτοικο Λέρου, ιδιωτικό υπάλληλο.
Oι αστυνομικοί πιθανολόγησαν ότι η έκρηξη στο κατάστημα αποτελούσε «μήνυμα» στον γιο της παθούσας λόγω διαφορών που είχε με τους δράστες για συναλλαγή με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με χασίς.
Οι εμπλεκόμενοι είχαν απασχολήσει εξάλλου το ΑΤ Λέρου σε υποθέσεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

-Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι οι αδελφοί Σ. Β. του Π. και Σ. Χ.του Π., κάτοικοι Αφάντου.
Κατηγορούνται ότι την 8η Αυγούστου 2009 και περί ώρα 20.00 στ’ Αφάντου, ο μεν πρώτος με πρόθεση αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Αγραφιώτη Ελευθέριο, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Συγκεκριμένα όπλισε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο κατείχε και τα ακριβή στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση, πλήττοντάς τον στην αριστερή πλάγια κοιλιακή χώρα και προκαλώντας σε αυτόν θλαστικό τραύμα, καθώς και στην πρόσθια κοιλιακή χώρα, προκαλώντας του τραύμα.
Ο παθών δεν επλήγη σε άλλα καίρια σημεία του σώματ
ός του και μεταφέρθηκε έγκαιρα, αρχικά στο κέντρο υγείας Αρχαγγέλου και κατόπιν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα τα τραύματά του.
Κατηγορείται επιπλέον ότι έβαλε με πυροβόλο όπλο εναντίον του Αγραφιώτη Ελευθερίου, οδηγού και ιδιοκτήτη του με αριθμό κυκλοφορίας ΡΟΖ 3386 Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και κατά τον χρόνο που είχε ήδη επιβιβαστεί στο ως άνω αυτοκίνητο και το είχε ήδη βάλει σε κίνηση με αποτέλεσμα από τον πυροβολισμό αυτό αφενός μεν να προκληθεί θραύση του ανεμοθώρακα του ως άνω αυτοκινήτου αφετέρου δε να τραυματιστεί και συνεπεία του τραυματισμού του αυτού να απωλέσει ο τελευταίος τον έλεγχο του αυτοκινήτου και ακολούθως να προσκρούσει σε ένα δέντρο και να υποστεί το εν λόγω αυτοκίνητο εκτεταμένες υλικές φθορές ύψους τριών χιλιάδων ευρώ.
Ο δε δεύτερος κατηγορείται για το ό,τι αν και γνώριζε ότι ο αδελφός του είχε αποφασίσει να σκοτώσει τον Αγραφιώτη Ελευθέριο και ενώ αυτός τον πυροβόλησε επανειλημμένως τουλάχιστον τρεις φορές, χωρίς όμως η ανθρωποκτονία να ολοκληρωθεί για λόγους ανεξάρτητους από την θέλησή του, κατά την διάρκεια της παραπάνω πράξης παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος ενισχύοντας με την παρουσία του την ήδη ειλημμένη απόφασή του να τον σκοτώσει βοηθώντας τον με αυτό τον τρόπο σημαντικά κατά την τέλεση του παραπάνω εγκλήματος.
-Στην τέταρτη υπόθεση κατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης είναι οι Ε. Λ. του Θ. και Μ. Ν. του Ε., κάτοικοι Ρόδου.
Κατηγορούνται για το ό,τι στη Ρόδο την 20ή Ιουνίου 2010 και περί ώρα 01.30 χτύπησαν πλησίον του καταστήματος (εστιατορίου) με την επωνυμία «Φώτης Μέλαθρον» στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα και στα χέρια τον Ιωάννη Πέρο του Εμμανουήλ και από κοινού και με κοινό προς τούτο δόλο, με πρόθεση και χωρίς πρόκληση από τον παθόντα προκάλεσαν φθορές σε άγνωστο αριθμό οχημάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα επί της πλατείας Χαρίτου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, κλωτσώντας τα και πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα σε αυτά, καθώς επίσης προκάλεσαν φθορές στο εστιατόριο με την επωνυμία «Φώτης Μέλαθρον», σπάζοντας άγνωστο αριθμό από γλάστρες, καρέκλες, βιτρίνες, ψυγεία, τραπέζια, τηλεοράσεις, ένα άγαλμα, καθώς και άλλα αντικείμενα του ως άνω καταστήματος, προκαλώντας ζημία στα αυτοκίνητα και στο εστιατόριο, αξίας άνω των 30.000 ευρώ.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου έχει προγραμματιστεί η εξέταση δύο υποθέσεων.
-Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος για το αδίκημα του βιασμού είναι ο 40χρονος S. M. του V., κάτοικος Κω.
Κατηγορείται ότι την 6η Ιουλίου 2008 και περί ώρα 15.00 ευρισκόμενος στο σαλόνι του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου της κείμενης επί της προέκτασης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως κατοικίας του μετά της εγκαλούσας Ε. Σ., την οποία είχε προσλάβει μετά της συζύγου του και απασχολούσε ως μπέιμπι – σίτερ των δύο ανήλικων τέκνων του, αφού κλείδωσε τη θύρα εισόδου του παραπάνω διαμερίσματος, πλησίασε την εγκαλούσα, στην οποία ήδη για διάστημα τριάντα λεπτών μιλούσε, λέγοντάς της ότι έχει ωραίο σώμα και ωραίο στήθος, με τη χρήση των υπέρτερων σωματικών δυνάμεών του την ακινητοποίησε και την ξάπλωσε στον καναπέ του σαλονιού, της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό της, άνοιξε τα πόδια της με τα πόδια του και έθεσε το πέος του εντός του κόλπου της, ερχόμενος χωρίς τη θέλησή της σε κατά φύση συνουσία μαζί της, εκσπερματίζοντας εντός του κόλπου της.

-Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενοι για βιασμό και κλοπή είναι οι Α. Α. του Δ., κάτοικος Καλλιθέας Αττικής και προσωρινά Αφάντου Ρόδου, και Β. Γ. του Ν., κάτοικος Καλλιθέας.
Φέρονται ότι στη Ρόδο, την 12 Μαϊου 2009 και περί ώρα 00.30 σε δρόμο στην περιοχή Κοσκινού Ρόδου, και ενώ έβαιναν επί της οδού με το με αριθμό κυκλοφορίας ΡΟΤ -1587 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο πρώτος κατηγορούμενος με συνοδηγό το δεύτερο κατηγορούμενο, πλησίασαν την πεζή A. R. του K.υπήκοο Νορβηγίας και της πρότειναν να τη μεταφέρουν στο διαμέρισμα όπου διέμενε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Studios Nikos» στα Κοσκινού. Κατόπιν αποδοχής της πρότασής τους από εκείνη, τη μετέφεραν στο διαμέρισμά της και αποδεχόμενοι την πρόσκλησή της εισήλθαν στο διαμέρισμά της, όπου και ο δεύτερος κατηγορούμενος, την τράβηξε με τη βία προς το κρεβάτι και την έσπρωξε προς αυτό, ενώ ο πρώτος κατηγορούμενος την ακινητοποίησε κρατώντας την από τα χέρια, και στη συνέχεια, ο δεύτερος κατηγορούμενος της έβγαλε το παντελόνι που φορούσε.
Εκείνη, φέρεται να κατάφερε προς στιγμή να σηκωθεί και να φορέσει το παντελόνι της φόρμας της, ωστόσο, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι συνέχισαν να επιμένουν και την τράβηξαν και πάλι και οι δύο από κοινού δια σωματικής βίας και την έσπρωξαν στο κρεβάτι και της αφαίρεσαν τα ρούχα που φορούσε, ακινητοποιώντας την, εκμεταλλευόμενοι την υπέρτερη σωματική τους δύναμη και κάμπτοντας κάθε αντίστασή της.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δεύτερος κατηγορούμενος, αποχώρησε από το δωμάτιο, και κατευθύνθηκε προς το σαλόνι, ενώ ο πρώτος κατηγορούμενος, την εξανάγκασε σε συνουσία.
Φέρονται επιπλέον να αφαίρεσαν από το δωμάτιο της τρεις κούτες πακέτα τσιγάρα μάρκας Prince, ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Νokia Ν82, το χρηματικό ποσό των σαράντα ευρώ και ένα χαρτονόμισμα των διακοσίων Κορώνων Νορβηγίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου