Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας του Διγενή για το μέλλον των παιδιών

Τη βαθύτατη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις, τις οποίες θα έχει το ποδοσφαιρικό lockdown για την αθλητική- και όχι μόνο- εξέλιξη των παιδιών των αναπτυξιακών τμημάτων των συλλόγων, εκφράζουν μέσα από δημόσια επιστολή τους τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της ακαδημίας του Διγενή.
Οι προπονητές Ανδρέας Μπιλιάς, Περικλής Λαζαρίδης, Στάθης Γεωργαλλής και Γιώργος Μολόχας περιγράφουν τους καθ’ όλα υπαρκτούς κινδύνους και ζητούν η πολιτεία να μεριμνήσει για της επιστροφή των νεαρών ποδοσφαιριστών στα γήπεδα το συντομότερο δυνατόν. Το περιεχόμενο της κοινής τους τοποθέτησης είναι το ακόλουθο:
«Είναι υψίστης σημασίας ζητούμενο το άνοιγμα των ακαδημιών, τα παιδιά χρειάζονται παιχνίδι και διασκέδαση. Με τη λειτουργία των Ακαδημιών οι απώλειες είναι πολλαπλές.
Όπως γνωρίζουμε, κάθε ηλικία έχει ξεχωριστό προπονητικό περιεχόμενο. Συνεπώς, όταν τα παιδιά δε διδάσκονται στον κατάλληλο χρόνο το κατάλληλο αντικείμενο, επόμενο είναι να έχουν πολλά τεχνικά και τακτικά κενά, τα οποία δεν αναπληρώνονται.
Το ποδόσφαιρο όμως είναι άθλημα και ως άθλημα πρέπει να γίνεται στον φυσικό του χώρου, που είναι το γήπεδο.
Είναι ένα άθλημα στο οποίο συνεργάζονται αρμονικά το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή. Απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να γίνει κάποιος καλός ποδοσφαιριστής. Επίσης, το ποδόσφαιρο κοινωνικοποιεί το παιδί, το μαθαίνει να συνεργάζεται, να κάνει φιλίες, να ανταγωνίζονται εφαρμόζοντας την ευγενή άμιλλα. Με τον εγκλεισμό τα παιδιά μαθαίνουν στον καθιστικό τρόπο ζωής και υποσυνείδητα πιστεύουν ότι όλα μπορούν να γίνουν μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή.
Είναι λυπηρό το γεγονός πως τα σημερινά παιδιά απέχουν από έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Τα περισσότερα παιδιά είναι προσκολλημένα πλέον μπροστά σε ένα κινητό και έναν υπολογιστή με συχνά απαιτητικές και δυσανάλογες σχολικές υποχρεώσεις και με μία διατροφή η οποία δεν είναι πάντα ενδεδειγμένη.
Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη σωματική υγεία στο παιδί, αλλά και ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Η εκμάθηση του ποδοσφαίρου βοηθά το παιδί να ωριμάσει, να καλλιεργήσει μέσα του τις αρετές της συνεργασίας και της πειθαρχίας, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να υιοθετήσει θετικές συμπεριφορές.
Για να μην έχουμε μη αναστρέψιμες καταστάσεις στο μέλλον, είναι επιβεβλημένη η λειτουργία των Ακαδημιών το συντομότερο δυνατόν, πριν να είναι αργά για όλους και κυρίως για τα παιδιά.
Έχοντας φυσικά και αρνητικό αντίκτυπο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά περιοχή, ξεκινώντας άμεσα τον αθλητισμό».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου