Ειδήσεις

«Κίνημα Φτωχών Ελλάδας», το νέο κόμμα που ίδρυσε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Κόμμα που ονομάζεται το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδας» ίδρυσε πριν από λίγες ημέρες ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Espresso, ο ίδιος αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση αυτού του κομματικού φορέα. Ακόμη, αναφέρει τις θέσεις του κόμματός του ενώ παράλληλα δείχνει τις προθέσεις του να θέσει την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές.

«Το ΚΦΕ, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας είναι μια άμεση έκφραση δημοκρατίας, συμμετοχικής δημοκρατίας, που δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα και, όσοι έχουν κάτι, δεν τους φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς, δηλαδή το 90% των Ελλήνων», αναφέρει. «Αυτή η συνυπεύθυνη συμμετοχική συμπόρευση αποτελεί όχι εύκολη υπόθεση, αλλά, αν επιτευχθεί, θα είναι ό,τι πιο δίκαιο, το πιο ανθρωπκεντρικό κίνημα που έχει υπάρξει, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς χρωματισμούς, χωρίς ταμπέλες», τονίζει ο Παύλος Κοντογιαννίδης, επισημαίνοντας ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

«Η φοβισμένη αξιοπρέπεια κάθε απλού συμπολίτη μας δεν του επιτρέπει να φανερώσει την ανάγκη για επιβίωση. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος τη φτώχεια του. Ξέρετε ότι στου Γκύζη, όπου μένω, οι μισοί και παραπάνω τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια; Ποιος βγαίνει να το δηλώσει δημόσια; Δεν δημιουργούμε το κίνημα ωραίων να έχουμε μαζικές συμμετοχές», αναφέρει ο κ. Κοντογιαννίδης.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα, θα επιχειρήσει να μπει στη Βουλή: «Όταν δεν υπάρχει πουθενά στην κοινωνία, ειδικά στην εκπαίδευση που αποτελεί τον πυλώνα της εξέλιξης μιας χώρας, συμμετοχική διαδικασία, πώς να την πετύχουμε εμείς; Αν τα καταφέρουμε και παράλληλα βρούμε και μια νομική μορφή εκπροσώπησης, ναι, θα δώσουμε τη μάχη να μπούμε και στη Βουλή».

«Δεν φοβάμαι τίποτα»

Σε ερώτησή αν έχει σκεφτεί ότι αυτή η πρωτοβουλία του θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του, δηλώνει κατηγορηματικά: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη των απόψεών του. Αυτός ο φόβος, που καλλιεργείται συστηματικά από τους συστηματικούς εκφοβιστικές, κρατάει τον κόσμο εγκλωβισμένο, αδρανή και σ’ αυτό το χάλι! Ως επαγγελματίας τώρα βρίσκομαι σε διαθεσιμότητα λόγω των απόψεών μου… ίσως! Εξάλλου, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος πρέπει να παλέψει, για να υπάρξει. Όσοι πιστοί προσέλθετε, λοιπόν, για να γίνουμε άξιοι συμπορευτές».

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου