«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη της Ευρώπης» δηλώνει σήμερα, στην “δ” μία εβδομάδα μόλις μετά την εκλογή της στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. η κα Έφη Χαραλαμποπούλου, ένα νέο, δυναμικό στέλεχος του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, μιλάει για το Συνέδριο του κόμματος, για την προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων που επέρχονται και εκφράζει την χαρά της καθώς παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενη γυναικεία συμμετοχή στα κοινά.
Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κυρία Χαραλαμποπούλου εκλεγήκατε πρόσφατα στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μαζί με την κα Βελέντζα και τον κ. Μιχαήλου. Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα σε αυτή την διαδικασία;
Oικογενειακά ανήκουμε και πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία. Ως έφηβη, υπήρξα μέλος της ΜΑΚΙ, αργότερα της ΟΝΝΕΔ και ως φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Κρήτης και μετέπειτα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος της ΔΑΠ. Από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 διετέλεσα Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και από τον Μάιο του 2018 είμαι εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, Υπεύθυνη για τον Τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις τόσο δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας, είμαι πιο βέβαιη από ποτέ ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να φέρει μια ουσιαστική αλλαγή και να οδηγήσει τη χώρα μας σε μία νέα εποχή και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πλέον κατάλληλος Ηγέτης γι’ αυτό. Ο Πρόεδρος μας σε κάθε ευκαιρία τονίζει την ανάγκη συστράτευσης και νέων στελεχών, ώστε, σε συνεργασία με τα παλαιά και έμπειρα στελέχη, που προσέφεραν πολλά, να επιτύχει η παράταξη μας τους στόχους της. Αυτός ο συνδυασμός παλαιοτέρων στελεχών, που διακρίνονται για την εμπειρία και τη γνώση τους και νέων στελεχών, με διάθεση να προσφέρουν, έχοντας πάντα όλοι στο μυαλό μας ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα, είναι η πιο σωστή συνταγή για την επιτυχία που όλοι μας προσδοκάμε. Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό, με αγάπη για τα Δωδεκάνησα μας, ως εκλεγμένη Σύνεδρος Δωδεκανήσου στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, έθεσα υποψηφιότητα και εγώ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και εξελέγην μεταξύ άλλων άξιων συνυποψηφίων μου ως μέλος στο ανώτατο αυτό όργανο του κόμματος και με την ευκαιρία αυτή, εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όσους έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου με την ψήφο τους.
Η εκλογή μου αυτή είναι για μένα μεγάλη τιμή και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια στις ευθύνες της, με παράλληλη προσφορά μου στη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ως μέλος αυτής.
• Θα ήθελα να αναφερθούμε στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. Είστε ικανοποιημένη από τις εργασίες και πώς εκτιμάτε ότι θα πορευτεί η Ν.Δ. από εδώ και στο εξής;
Επέστρεψα από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, απόλυτα ικανοποιημένη, το οποίο και κατά κοινή ομολογία, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι μόχθησαν για να επιτευχθεί ή άριστη διοργάνωση του Συνεδρίου, οι αίθουσες του οποίου ήταν κατάμεστες!
Βασικός στόχος του Συνεδρίου αυτού ήταν να αναδειχθούν οι προτεραιότητες που θέτει το κόμμα μας με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής όλων των Ελλήνων, δίνοντας βέβαια έμφαση στη μεσαία τάξη και στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, διότι αυτοί, μαζί με τους συνταξιούχους έχουν υποστεί τις περισσότερες πληγές εξαιτίας της πολυετούς κρίσης.
Θετικό απόηχο είχαν, μεταξύ άλλων, δύο σημαντικές προτάσεις-δεσμεύσεις του Προέδρου μας και συγκεκριμένα το επίδομα των 2.000 Ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στη χώρα μας , αλλά και η πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας. Πολύ ουσιαστική επίσης παρουσία στο Συνέδριο ήταν αυτή του υποψηφίου Προέδρου του Ε.Λ.Κ. για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος, μεταξύ άλλων στην ομιλία του είπε ότι: «Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη της Ευρώπης», προβλέποντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας έτσι το διεθνές κύρος της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας. Πολύ αξιόλογες ήταν και οι ομιλίες στα πλαίσια των δράσεων του παράλληλου προγράμματος του Συνεδρίου, παρέχοντας ουσιαστική ενημέρωση όσον αφορά το φαινόμενο brain drain, τις ανισότητες στην αγορά εργασίας, την ψηφιακή εποχή και τον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bulling).
Θα ήθελα να αναφερθώ και στην ισχυρή και αδιαμφισβήτητη ενότητα της παράταξης μας, η οποία φάνηκε από την πολύ μεγάλη συμμετοχή των Συνέδρων και πολλών στελεχών, αλλά κυρίως από τις ομιλίες στελεχών πρώτης γραμμής και όλων των πρώην Προέδρων του Κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι κυρίαρχος και άξιος καθοδηγητής της παράταξης μας, με ευρεία αποδοχή του συνόλου των μελών αυτής, ενδυναμώνοντας και το δικό μας αίσθημα ευθύνης στο μεγάλο αγώνα που καλούμαστε να δώσουμε. Στις ομιλίες του στο Συνέδριο επέδειξε ήθος, βαθιά γνώση των προβλημάτων της χώρας μας και ρεαλιστική διάθεση για επίλυσή τους. Έχει όραμα και φαίνεται απόλυτα προετοιμασμένος να το πραγματοποιήσει. Το Συνέδριο απέπνεε ατμόσφαιρα νίκης! Υπό την άξια λοιπόν Ηγεσία του θα πορευτούμε όλοι ενωμένοι, για μια νέα, καλύτερη εποχή και για τα Δωδεκάνησα, που πολλά προσφέρουν στην Ελλάδα και δικαιούνται καλύτερων ημερών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αδυναμία στα νησιά μας, όπως είχε αποδείξει και ο αείμνηστος πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
• Το 2019, θα είναι “έτος εκλογών”. Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ευρωεκλογές και φυσικά βουλευτικές εκλογές (όποτε κι αν οριστούν). Είναι έτοιμος ο κομματικός μηχανισμός στα Δωδεκάνησα για τις προκλήσεις αυτές;
Γνωρίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις στις οποίες καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε, όσον αφορά το νέο έτος, που σε λίγες μέρες θα καλωσορίσουμε και το οποίο, όπως είπατε, είναι έτος εκλογών, η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με όλες τις ΔΗΜΤΟ της Δωδεκανήσου, εργάζονται προς αυτό το σκοπό, με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης μας και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι όλες οι Οργανώσεις αποτελούνται από παλαιά και πολλά νέα στελέχη, όλα πολύ αξιόλογα, που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν, οι μεν με την εμπειρία και τη γνώση τους, οι δε με τις ιδέες τους και τον ενθουσιασμό τους. Ο επιτυχημένος αυτός συνδυασμός είναι ο μοχλός που έχει θέση σε εγρήγορση τον κομματικό μας μηχανισμό στα Δωδεκάνησα με επιτυχία και φυσικά οι ταχύτητες μας αυξάνονται καθημερινά. Επειδή είναι γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, αλλά όχι των Βουλευτικών, οι οποίες μπορεί να διεξαχθούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ότι εκτός από την επιτυχία στην οποία στοχεύουμε στα Δωδεκάνησα για τις δύο γνωστές αυτές εκλογικές διαδικασίες, κυρίαρχος στόχος της παράταξης μας είναι κερδίσουμε τις βουλευτικές εκλογές, επιτυγχάνοντας αυτοδυναμία και η Δωδεκάνησος να εκπροσωπηθεί επάξια στη Βουλή των Ελλήνων. Επομένως, ο κομματικός μας μηχανισμός λειτουργεί πολύπλευρα και δυναμικά.
• Εκτιμάτε ότι η Ν.Δ. θα έχει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο και θα καταφέρει να κερδίσει κι άλλες βουλευτικές έδρες;
Ο Πρόεδρος μας ανέφερε στο Συνέδριο ότι από τις 10 Ιανουαρίου σταδιακά θα αρχίσει η ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος ανά την Ελλάδα, τα οποία θα απαρτίζονται από παλαιά και πολλά νέα στελέχη, η επιλογή των οποίων έχει γίνει και πιθανόν συνεχίζει να γίνεται, πάντα με γνώμονα το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα σε κάθε Περιφέρεια. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την μεθοδικότητα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη,τις γνώσεις του γύρω από όλα τα θέματα και γνωρίζοντας τους άξιους συνεργάτες του, εκτιμώ ότι θα γίνει μια πολύ καλή επιλογή υποψηφίων και για το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου, το οποίο θα είναι αξιόμαχο, ώστε η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει κι άλλες βουλευτικές έδρες στα Δωδεκάνησα.
• Θα θέλατε κι άλλες γυναίκες να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά;
Παρά τους πολλαπλούς ρόλους που μια γυναίκα έχει σήμερα και τις καθημερινές προκλήσεις στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει, παρατηρείται ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες συμμετέχουν στα κοινά, με δυναμισμό και με όρεξη για δουλειά. Θεωρώ ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν μια έμφυτη διάθεση προσφοράς και ικανότητα οργάνωσης και τάξης, στοιχεία τα οποία, μεταξύ άλλων είναι απαραίτητα για μια επιτυχή ενασχόληση και με τα κοινά. Με χαροποιεί η αυξανόμενη γυναικεία συμμετοχή στα κοινά και θαυμάζω πάντα μια επιτυχημένη πορεία του ίδιου φύλου μ’ εμένα, γιατί αντιλαμβάνομαι και εκτιμώ την αξία της προσπάθειας τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ