Τοπικές Ειδήσεις

Ευχές Δρα. Στέφανου Δράκου για τα Χριστούγεννα

«Η αγάπη ας αποτελεί το φωτεινό σύμβολο της δικής μας Βηθλεέμ»

«Η γέννηση Του Θεανθρώπου, με ταπεινοφροσύνη και απλότητα, ανέτειλε στην ανθρωπότητα, αδιαπραγμάτευτες αρετές, όπως η αγάπη, η ελπίδα και η σωτηρία. Αυτές τις αρετές, τις αναμφίβολες και αναγνωρισμένες, οφείλουμε να υπηρετούμε και να μεταλαμπαδεύουμε.

Το φως, εκτυφλωτικό, καθοδηγητικό, απελευθερωτικό, εκπέμπεται μέσα από το αναμφίβολο αυτό θαύμα και διατηρείται στις ψυχές μας, ως άσβεστη φλόγα απεγκλωβισμού από την υποδούλωση, τη φθορά και την απληστία.

Η αγάπη, το πανανθρώπινο μήνυμα της γεννήσεως Του Σωτήρος, ας αποτελέσει το φωτεινό σύμβολο της δικής μας Βηθλεέμ, που θα συντροφεύει και θα οδηγεί τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.

Κατάνυξη, σεβασμός και ευλάβεια μπροστά στο Θεάνθρωπο που γεννήθηκε για να θυσιαστεί· για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Πάντοτε, με βαθιά πίστη -ενωμένοι- προσφέραμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση για να ανακαλύψουμε το «σπήλαιο», που μόνο με αγάπη, ειλικρίνεια και ένωση μπορεί να διατηρηθεί.

Ας γίνει το χρυσάφι σωφροσύνη και αρετή. Το λιβάνι προσευχή και τα σμύρνα πράξεις ελεημοσύνης. Ας διδαχθούμε αυτά τα Χριστούγεννα το αληθές νόημα της γέννησης Του Θεανθρώπου και ας μάθουμε να αγαπάμε αληθινά, με την καρδιά μας, ως την αιωνιότητα (!).

Εύχομαι στις απανταχού Δωδεκανήσιες και Δωδεκανήσιους, σε όλους όσοι πιστεύουν με βαθιά και ακλόνητη πίστη, φωτεινά, σωτήρια και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Χρόνια πολλά».

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου