Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής, που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών και την τύχη των μη διεξαχθέντων αγώνων.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Απόλλωνας Καλυθιών- ΔΙ.ΑΣ. στις 18/11 (9η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του ΔΙ.ΑΣ., Ε.Πανόπουλο ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Δαμάγητος- Δόξα Ψίνθου στις 18/11 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου, Γ.Καρπαθάκη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου, Ε. Καμπούρη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Ευκλής- Άγιος Γεώργιος στις 18/11 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Γεωργίου, Ν. Ψαρά ποινή μίας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ ( άρθρο 10’ παρ. 1α περ ΙΙΙ του Π.Κ).
Αναγέννηση Έμπωνα- Αστέρας Παστίδας στις 18/11 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Ν. Μοσχή ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (αρθρο 10’ παρ. 1 β΄ του Π.Κ.).
Δόξα Καρδάμαινας- Α.Ε. Λέρου στις 18/11 (3η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε. Λέρου, Δ.Γ. Γκούβα ποινή μίας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α περ. Ι του Π.Κ.).
Ροδιακός- Θύελλα Πυλώνας στις 18/11 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Θύελλας Πυλώνας, Δ. Οικονόμου ποινή μίας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (υποσχόμενη επίθεση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1 ΄περ ΙΙΙ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Θύελλας Πυλώνας, Β. Αγκά ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Ιππότες – Δωριέας στις 18/11 (4η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Ν.Τσάκε ποινή έξι αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 60 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (δις) (άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ.3 και άρθρο 10’ πα. 2δ του Π.Κ.).
Φοίβος- Α.Σ. Χάλκης στις 18/11 (5η αγωνιστική, Κ-14)
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Α. Κονόμη ποινή μίας αγωνιστικής για υβριστική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (ασάφεια) (άρθρο 10’ παρ. 1 περ. Ι σε συνδυασμό με το άρθρο 10΄παρ. θ΄ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Φοίβου, Μ. Ντρέου ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ.2δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 23/12/2018 (άρθρο 23΄ παρ.2ο του Π.Κ).
Διαπιστωτικές πράξεις (Αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 58 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Απόλλωνας Καλυθιών- ΔΙ.ΑΣ. που διεξήχθη στο γήπεδο Καλυθιών στις 18/11/2018, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητή του σωματείου του Απόλλωνα Κ. και δη του δηλωθέντος ως προπονητή αυτού, κ. Κ. Καμπούρη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 21 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Φοίβος- Α.Σ. Χάλκης που διεξήχθη στο γήπεδο Κρεμαστής στις 18/11/2018, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ-14 Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητή του σωματείου του Φοίβου και δη του δηλωθέντος ως προπονητή αυτού, κ. Λ. Καλημέρη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Ηρακλής Μαριτσών- Ποσειδώνας Καρπάθου στις 17/11 (9η αγωνιστική-Διεκόπη)
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. της αναμέτρησης Ηρακλής Μαριτσών- Ποσειδώνας Καρπάθου για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου από τον διαιτητή, δέχεται ότι ορθώς διεκόπη στο 13ο λεπτό ο ως άνω αγώνας, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Αξιωματούχων του αγώνα (άρθρο 10’ παρ. 1α του Κ.Α.Π.)
Παραπέμπει το Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (αριθμός τερμάτων-αριθμός ποδοσφαιριστών κλπ) μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α του Κ.Α.Π.).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Η Πειθαρχική Επιτροπή σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στα Φ.Α. των αναμετρήσεων Διγενής- Α.Ε. Κατταβιάς, Ορφέας- Α.Σ. Ρόδος, Άρης Αρχαγγέλου- ΑΕΡΑ και Διαγόρας Βατίου- Κλεάνθης στις 17/11/2018 (9η αγωνιστική-πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου), στο Φ.Α. της αναμέτρησης Αθλέτικο Αφάντου- Ευαγόρας στις 17/11/2018 (5η αγωνιστική-πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου) και στο Φ.Α. της αναμέτρησης Ομόνοια Γενναδίου- Ταξιάρχης Καλάθου στις 17/11/2018 (4η αγωνιστική- πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου), δέχεται ότι ορθώς δεν διεξήχθησαν οι ως άνω αγώνες, διότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων ο αγωνιστικός χώρος έγινε σε μεγάλο βαθμό λασπώδης, με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των Αξιωματούχων του αγώνα (Άρθρο 10’ παρ. 1α του Κ.Α.Π.)
Παραπέμπει τα Φ.Α. στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, για επανορισμό των ως άνω αγώνων μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής (άρθρο 21’ παρ. 2α του Κ.Α.Π.).
Αποφάσεις επί των απολογιών
Α.Σ. Ρόδος- Κλεάνθης στις 10/11 (8η αγωνιστική)
Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις, επιβάλλει στο σωματείο του Α.Σ. Ρόδος την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 15 παρ. 3α’ του Π.Κ.). Στον αναγραφόμενο στην έκθεση του παρατηρητή αγώνος επώνυμο ποδοσφαιριστή Νικήτα Μαλλιάκα την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για τέσσερις αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ (άρθρο 12’ και άρθρο 10’ παρ. 1’ και 2δ’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι τις 23/12/2018 (άρθρο 23΄ παρ.2ο του Π.Κ).
Κλήση σε απολογία για δημόσιες δυσμενείς δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος διαιτητών και του διαιτητού αγώνος Δαμάγητος- Δόξα Ψίνθου στις 18/11/2018
Δαμάγητος Θεολόγου (όπως εκπροσωπείται νόμιμα) και Απόστολος Αξιώτης (ποδοσφαιριστής), καλείστε από την Πειθαρχική Επιτροπή την Πέμπτη 29/11/2018 και ώρα 16:00 σε έγγραφη απολογία, για δημόσιες δυσμενείς δυσφημιστικής δηλώσεις εις βάρος και διαιτητών και του διαιτητού του αγώνος Δαμάγηρος- Δόξα Ψίνθου στις 18/11/2018 που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «XXSPORTS.ORG» στις 19/11/2018, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3, και 20α’ παρ. 1,2,3 και παρ. 5β’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
Κλήσεις σε απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 29/11/2018 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Απόλλωνας Καλυθιών- ΔΙ.ΑΣ. στις 18/11 (9η αγωνιστική)
Το σωματείο του Απόλλωνα Καλυθιών και ο αναγραφόμενος στο Φ.Α. ως τραυματιοφορέας Σπ. Κόκκινος μέλος του Δ.Σ., σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,11,14 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Δαμάγητος- Δόξα Ψίνθου στις 18/11 (5η αγωνιστική)
Το σωματείο του Δαμάγητου, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,14,15 παρ.3α’ του Πειθαρχικού Κώδικα.
Αναγέννηση Έμπωνα- Αστέρας Παστίδας στις 18/11 (5η αγωνιστική)
Το σωματείο της Αναγέννησης Έμπωνα, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή και την έκθεση του παρατηρητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,5,14,15 παρ.3Β’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου