Αθλητικά

Run Greece Ρόδος 2021: Την Κυριακή η γιορτή του δρομικού αθλητισμού στο νησί μας

Μετά από ένα χρόνο αναμονής λόγω της πανδημίας, επανεκκινεί ο δρομικός αθλητισμός στο νησί μας, με τη διεξαγωγή του Run Greece Ρόδος 2021, που διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου- ΔΟΠΑΡ, με την υποστήριξη της ΔΕΔΔΗΕ, της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή και του Pane di Capo.
Αύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 10:00 μπροστά από τον «Βωμό της Πατρίδας» στο Μανδράκι θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι αγώνες των 5 και 10χλμ., με την εκκίνηση των συμμετεχόντων να γίνεται σε γκρουπ.
Το πρωί του Σαββάτου όλοι οι συμμετέχοντες, προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο ρουχισμό από τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και πλέον είναι πανέτοιμοι… να τρέξουν, να περπατήσουν και να διασκεδάσουν στο Run Greece Ρόδος 2021.
Ο χαιρετισμός του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου:
«Σταθερά προσανατολισμένη σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, που συνδέουν ιδανικά τον αθλητισμό με τον τουρισμό, που δημιουργούν νέες εμπειρίες και δίνουν σε ντόπιους και στους επισκέπτες μας τη δυνατότητα της συμμετοχής αλλά και ενός θεάματος υψηλής ποιότητας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – μετά την παρένθεση που μας ανάγκασε όλους η πανδημία – συνδιοργανώνει και φέτος με τον ΣΕΓΑΣ, τη μεγάλη αθλητική γιορτή “Run Greece”. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμμετέχουν στο δρομικό κίνημα, θα τρέξουν και πάλι για τη χαρά της συμμετοχής και όχι για το έπαθλο. Συμμετοχή, που αποκτά επιπλέον νόημα και αξία, μετά τους περιορισμούς που προηγήθηκαν, συμμετοχή για την οποία δουλέψαμε όλοι, με υψηλό συναίσθημα ευθύνης, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε υγιείς και ασφαλείς, σε όλα εκείνα που αγαπάμε!
Οι αγώνες ‘’Run Greece’’ είναι μια εξαιρετική διοργάνωση, με στόχους που συνάδουν απολύτως με τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον αθλητισμό. Μια διοργάνωση που εκτός από αθλητικό, έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών, εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους σε ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία μέσα από την συμμετοχή και τον εθελοντισμό.
Απευθύνεται επίσης στους τουρίστες, φίλους του παγκόσμιου δρομικού κινήματος για να συμμετάσχουν ενεργά, ενώ παράλληλα προβάλει το νησί διεθνώς, ως ένα τόπο, όπου οι διακοπές συνοδεύονται από πολλές διαφορετικές εμπειρίες.
Η Ρόδος, με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει σε θέματα προσβασιμότητας και φιλοξενίας, αποτελεί τη ναυαρχίδα για τον συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό. Έχει πλέον εδραιωθεί στην συνείδηση όλων, σαν ένας τόπος που διαθέτει τα προσόντα, τις δυνατότητες και την πλούσια εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις, εντός της χώρας και διεθνώς.
Ευχαριστώ όλους όσοι και φέτος δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη διοργάνωση και την επιτυχία των αγώνων. Καλώ αθλούμενους και θεατές να συμμετάσχουν και πάλι μαζικά στην εκδήλωση και με τη παρουσία τους να την αναδείξουν ως ημέρα αθλητικής γιορτής».
Ο χαιρετισμός του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη:
«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την πολύ σημαντική διοργάνωση του “Run Greece” που για μια ακόμα φορά θα φιλοξενηθεί στο νησί μας.
Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει με θέρμη τέτοιου επιπέδου αθλητικά γεγονότα, με σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον που στοχεύουν όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην και ψυχική ανάταση των συμμετεχόντων.
Γιατί το “Run Greece” δεν είναι ένα αθλητικό γεγονός μόνο. Είναι μια γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προτρέπει μικρούς και μεγάλους να ενστερνιστούν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής βασισμένο στα ιδανικά ‘’Νους υγιής εν σώματι υγιεί’’, ‘’Ευ ζην’’ αλλά κυρίως ‘’Ευ αγωνίζεσθαι’’ που αποτελεί το βασικό, θεμελιώδες στοιχείο, κάθε πραγματικής, αθλητικής συνάντησης, κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους, οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία όλων των Θεσμικών και Εθελοντικών φορέων των ομάδων πολιτών αλλά και των εθελοντών, θα εξασφαλίσει μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, εφάμιλλη μεγάλων Εθνικών και Διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, καθώς και υψηλό ποιοτικό επίπεδο παροχών προς τους δρομείς. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία συμμετοχής σε κάθε αγώνα δρόμου και να απολαύσουν τις ιστορικές και φυσικές διαδρομές της πανέμορφης Ρόδου μας.
Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για την επιλογή της Ρόδου και την εξαιρετική δουλειά που έχουν προσφέρει, την Π.Ν.ΑΙ. για την άοκνη παρουσία και στήριξή της και όλους εσάς που για άλλη μια φορά με την συμμετοχή σας, μπορείτε να γίνετε φορείς του αθλητισμού και του πολιτισμού και η ελπίδα του κόσμου μας για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο χαιρετισμός της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα:
«Είμαι πολύ υπερήφανη που η σειρά αγώνων ‘’RUN GREECE’’, σηματοδοτεί την έναρξη των δρομικών αγωνισμάτων με την αγαστή συνεργασία της τοπικής και της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης και του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, την ERGO.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που ο ΣΕΓΑΣ καταφέρνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής. Η Ομοσπονδία υλοποιώντας τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Πολιτείας και με οδηγό την εμπειρία, σε υψηλών απαιτήσεων διοργανώσεις, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τους αγώνες δρόμου μαζικού χαρακτήρα στην Περιφέρεια, δίνοντας την ευκαιρία στους δρομείς να επιστρέψουν στις αγαπημένες τους συνήθειες, αλλά και στις πόλεις να αποκτήσουν και πάλι την γιορτινή τους μορφή.
Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα, έναν από τους πρώτους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα, μετά την κρίση της πανδημίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου