Ειδήσεις

Με μάσκες η παρακολούθηση παρελάσεων

Σύσταση για χρήση μάσκας κατά την παρακολούθηση κάθε είδους παρελάσεων απευθύνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Οπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου, «είναι προφανές ότι κατά την παρακολούθηση της παρέλασης, στρατιωτικής ή μαθητικής, όπου κι αν γίνει αυτή, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Αττική ή στην Κρήτη, σε πόλη ή σε χωριό, όλοι θα πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας, σύμφωνα με την ισχύουσα γενική διάταξη, αφού αφορά σε μια δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο, αλλά υπό συνθήκες συγχρωτισμού». Σε αυτήν τη φάση, το επιδημικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με την πανδημία να διαγράφει διαφορετική πορεία στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Οπως ανέφεραν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε περαιτέρω την τελευταία εβδομάδα στα Γρεβενά, στην Ημαθία και τη Μαγνησία, ενώ αύξηση του επιδημικού φορτίου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα σε περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδα, όπως η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία.

Τι προτείνουν οι πανεπιστημιακοί
Ρητή πρόβλεψη ότι οι καθηγητές μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως τα μαθήματά τους κατ’ εξαίρεσιν, όταν δικαιολογείται από τις συνθήκες που επικρατούν ή για την προστασία της υγείας ευάλωτων προσώπων, αλλά και την αύξηση της υγειονομικής επιτήρησης με ιχνηλάτηση και πρόσθετα τεστ χωρίς διακρίσεις εμβολιασμένων και μη, ζητάει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ με επιστολή προς τους υπουργούς Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη. «Καθημερινά σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται οι όροι υγειονομικής ασφάλειας. Πλημμελείς έλεγχοι, αίθουσες υπερπλήρεις, ανεπαρκής καθαρισμός και αερισμός, συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων αποτελούν συνθήκες που αυξάνουν τον επιδημιολογικό κίνδυνο στην πανεπιστημιακή κοινότητα», λέει η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, ασκώντας έμμεση κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις. Ωστόσο, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ δεν ορίζει ποιες θα είναι οι εξαιρέσεις στις οποίες θα επιτρέπονται εξ αποστάσεως μαθήματα.

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου