Ρεπορτάζ

Δεκτή εν μέρει αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε διακινητής μεταναστών

Με την υπ’ αρίθμ. 1114 / 19-10-2020 απόφαση του Ε’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή εν μέρει η αίτηση αναίρεσης της υπ’ αρίθμ. 53/2018 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε τελεσιδίκως ένας Σύρος διακινητής μεταναστών.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αναίρεσε ειδικότερα την απόφαση ως προς τις διατάξεις της περί επιβολής ποινής, περί συνολικής ποινής και περί απόρριψης του αιτήματος για συνδρομή στο πρόσωπο του κατηγορουμένου ελαφρυντικών περιστάσεων. Παραπέμπει την υπόθεση ως προς το αναιρούμενο μέρος ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου για την λήψη νέας απόφασης.
Ο κατηγορούμενος Α. Z. του J., συνελήφθη την 17η Νοεμβρίου 2015 και περί ώραν 01.20 στο Ψαλίδι της Κω.
Του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 105 ετών και 3 μηνών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 270.500 ευρώ.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 63 ετών (εκτιτέα τα 25) και σε χρηματική ποινή ύψους 190.500 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος μετέφερε από το Bodrum 17 μετανάστες και συγκεκριμένα 10 Ιρακινούς και 7 Σύρους.
Το σκάφος ναυάγησε, οι μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα και διασώθηκαν από τους λιμενικούς 6 εξ’ αυτών.
Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ότι ήταν κυβερνήτης του δουλεμπορικού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου