Πολιτιστικά

Παρουσίαση του βιβλίου “Γκιάκ” του Δημοσθένη Παπαμάρκου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.ΑΡ. την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. το αναγνωστικό κοινό της Ρόδου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ένα σημαντικό βιβλίο που, αν και πρόσφατο, έχει ήδη τεράστια απήχηση και έχει κερδίσει το βραβείο διηγήματος από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Αναγνώστης». Πριν την έναρξη της εκδήλωσης απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Σέργιος Αϊβάζης. Για το βιβλίο μίλησαν ο βιβλιοθηκονόμος και φιλόλογος Αργύρης Κόσκορος και ο δημοσιογράφος και μεταφραστής λογοτεχνίας Αυγουστίνος Τσιριμώκος, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης και την ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου ανέλαβε η προϊσταμένη του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. Νάνσυ Τρυποσκούφη. Στη συνέχεια, ο δημιουργός συμμετείχε με το κοινό σε έναν πολύ γόνιμο διάλογο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο συγγραφέας και οι αναγνώστες ήρθαν σε άμεση επαφή και δόθηκαν απαντήσεις σε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Μεταξύ των σημαντικών προσωπικοτήτων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις δραστηριότητες του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. που αφορούν τόσο τους συγγραφείς και μεταφραστές όσο και την προώθηση του έργου τους και τη φιλαναγωσία.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. συνόδευσε τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Ιαλυσού, όπου τα παιδιά είχαν τη χαρά να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί του και να τους λυθούν απορίες σχετικά με τη λογοτεχνία και τον τρόπο με τον οποίο γράφεται ένα βιβλίο, να μοιραστούν με το δημιουργό τις πολύτιμες εμπειρίες του, όπως επίσης και να εμπνευστούν από το παράδειγμά του, αφού ο ίδιος, όπως ανέφερε, ξεκίνησε να γράφει ήδη από την ηλικία των δώδεκα ετών. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πρακτική του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ., το οποίο αξιοποιεί την παρουσία των συγγραφέων που συνεργάζονται με το Κέντρο, προκειμένου να αλληλεπιδρούν με την τοπική κοινωνία διαχέοντας τις γνώσεις τους και το έργο τους σε όλους και κυρίως στους νέους.
Τέλος, το Διεθνές Κέντρο ευχαριστεί το φωτογράφο Κωνσταντίνο Κατζάκη που με τις υπέροχες φωτογραφίες του αποτύπωσε την ατμόσφαιρα του χώρου και της εκδήλωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου