Ειδήσεις

Ιατρικό και νοσοκομειακό υλικό εστάλη από Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σουηδίας

Παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Μανδρακού, της Αντιδημάρχου Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας δύο φύλων και τρίτης ηλικίας, κα. Άννας Ζωάννου, του δημοτικού συμβούλου κ. Σάββα Καλαθενού, οι οποίοι απαρτίζουν την επιτροπή παράδοσης παραλαβής του Δήμου Ρόδου, της Προέδρου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Παραδεισίου «Αγ. Μαρίνα» κ. Αναστασίας Σταυριανού-Γεωργιάδη, καθώς και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, του Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τελωνείου Ρόδου, κ. Βασίλη Κούρτη και του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ευγένιου Κορναρόπουλου, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο Λιμάνι της Ρόδου, η παράδοση του νοσοκομειακού και ιατρικού υλικού και εξοπλισμού.
Πρόκειται για νοσοκομειακό υλικό, το οποίο στάλθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σουηδίας NGO HUMAN BRIDGE, και περιλαμβάνει, ιατρικά μηχανήματα, εξοπλισμό και αναλώσιμα συνολικού βάρους 3,5 τόνων, τα οποία ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει για την ενίσχυση του Νοσοκομείου, του Ιατρείου του Αεροδρομίου των Κοινοτικών και Δημοτικών Ιατρείων, καθώς και για τον εξοπλισμό του ιατρείου που θα ιδρύσει ο Δήμος Ρόδου στο λιμάνι της Ρόδου, σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την κα. Ζωάννου και την κα. Γεωργιάδη για τις ενέργειες και τις επαφές που έκαναν τους τελευταίους μήνες με τοπικούς φορείς, προκειμένου να διαγνωστούν οι άμεσες ανάγκες σε ιατρικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό, καθώς και με τον φορέα από την Σουηδία για την αποστολή του εξοπλισμού. Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως η εν λόγω δράση αποτελεί μια μεγάλη πρωτοβουλία, η οποία έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες στον τομέα της υγείας, συμβάλλοντας στην κάλυψη μέρους των ελλείψεων που παρατηρείται λόγω της κρίσης, καθώς και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου