Ειδήσεις

Taleb Rifai: Η Ελλάδα υποψήφια για το συνέδριο του ΠΟΤ το 2017

Η Ελλάδα θέλει να φιλοξενήσει το συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού το 2017, αποκάλυψε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Taleb Rifai, τονίζοντας ότι σχετικό αίτημα έθεσε χθες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ο κ. Rifai, ο οποίος σήμερα Πέμπτη παρέστη στην άτυπη σύνοδο των χωρών μελών του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ), δήλωσε σχετικά:

«Σέβομαι ιδιαίτερα αυτό το αίτημα του Ελληνα Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι πρόκειται για μία πρόταση που υποβάλλεται τρία χρόνια νωρίτερα ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα. Εντυπωσιάστηκα με τον Ελληνα πρωθυπουργό για την ισχυρή δέσμευσή του στο κομμάτι του τουρισμού, δεδομένου ότι θεωρώ ότι η πολιτική θέληση είναι το σημαντικότερο για την επιτυχία του τουρισμού».

Ο κ. Rifai δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις της Ελλάδας στο κομμάτι του τουρισμού επισημαίνοντας ότι
«Αν δεν ήμουν εδώ σήμερα στην Αθήνα θα μιλούσα για την Ελλάδα σαν υπόδειγμα για πολλές άλλες χώρες. Ανάπτυξη παρουσιάζουν επίσης η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, ωστόσο η Ελλάδα, η οποία ‘’τρέχει’’ στο οκτάμηνο του 2014 με μία αύξηση κατά 17% -μετά από μία αύξηση κατά 16% για το 2013- είναι πιο μπροστά κατά 7-8%. Είναι λάθος να λέμε ότι η ανάκαμψη σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία οφείλεται στις απώλειες άλλων χωρών, όπως π.χ. της Αφρικής. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα οφείλεται στα βήματα που έγιναν στη χώρα σας και τα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες όπως π.χ. για τη διευκόλυνση στη βίζα, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση παρέτεινε τις ώρες εργασίας σε διάφορα επαγγέλματα και έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί να δεχθεί περισσότερους τουρίστες. Από την πλευρά του, ο ιδιωτικός τομέας κινήθηκε με ευελιξία και έκανε όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις επιπτώσεις του Ebola στην τουριστική κίνηση, ο γ.γ. του ΠΟΤ τόνισε ότι το φαινόμενο Ebola θα επηρεάσει τον τουρισμό στην Αφρική, Γενικότερα, όμως, το φαινόμενο αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί στην πηγή, όχι απλά με μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια. “Πρέπει να απομονώσουμε τα ίδια τα πρόσωπα και όχι τις χώρες”, είπε.

tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου