ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΟΠΕ: Οδηγίες για αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων σε διοργανώσεις beach volley

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Μπιτς βόλεϊ

Η ΕΟΠΕ ανα­κοί­νω­σε οδη­γί­ες για την αντι­με­τώ­πι­ση του καύ­σω­να σε διορ­γα­νώ­σεις beach volley, ανα­φέ­ρο­ντας τα ακό­λου­θα:

«Σε συ­νέ­χεια συ­στά­σε­ων από την ΓΓΑ για αθλη­τι­κές διορ­γα­νώ­σεις σε υπαί­θριους χώ­ρους το διά­στη­μα από Τρίτη 22/7 έως και Πα­ρα­σκευή 25/7 που το φαι­νό­με­νο του καύ­σω­να θα κο­ρυ­φω­θεί, η ΕΟΠΕ ανα­κοι­νώ­νει τις ακό­λου­θες προ­βλέ­ψεις που αφο­ρούν την διε­ξα­γω­γή επί­ση­μων διορ­γα­νώ­σε­ων beach volley.

Το πρό­γραμ­μα των αγώ­νων θα πρέ­πει να προ­βλέ­πει διά­λειμ­μα κατά τις με­σημ­βρι­νές ώρες.

Στις αλ­λα­γές πλευ­ρών των ομά­δων επι­τρέ­πο­νται γρή­γο­ρα δια­λείμ­μα­τα νερού.

Επί­σης εάν είναι απα­ραί­τη­το:

-Αυ­ξά­νε­ται  ο χρό­νος με­τα­ξύ των φά­σε­ων από 12 σε 15 δευ­τε­ρό­λε­πτα.

-Έξτρα τε­χνι­κό time-out αν χρεια­στεί όταν το σκορ είναι ίσο με 42 πό­ντους.

-Διά­θε­ση υγρών ενυ­δά­τω­σης με ηλε­κτρο­λύ­τες (όχι μόνο νερό).

-Το ια­τρι­κό προ­σω­πι­κό της διορ­γά­νω­σης να είναι καλά εκ­παι­δευ­μέ­νο και εξο­πλι­σμέ­νο για την αντι­με­τώ­πι­ση της θερ­μι­κής εξά­ντλη­σης, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της τα­χεί­ας ψύξης και της εν­δο­φλέ­βιας θε­ρα­πεί­ας.

Τέλος, να τη­ρού­νται με αυ­στη­ρό­τη­τα τα μέτρα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας των αθλη­τών (κα­πέ­λο, γυα­λιά κλπ) και να υπάρ­χουν ση­μεία σκί­α­σης στον πε­ρι­βάλ­λο­ντα χώρο και επαρ­κή νερά και υγρά ρο­φή­μα­τα για όλους όσους συμ­με­τέ­χουν στην διορ­γά­νω­ση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.