Ρεπορτάζ

Μήνυση κατά αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να άφησε ελεύθερους κατηγορούμενους για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από επιτελή Αστυνομικού Τμήματος νησιού της Δωδεκανήσου προκάλεσε αναφορά ενός ημεδαπού, θύματος κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Οι δράστες των ως άνω αδικημάτων εις βάρος του, φέρονται να μετέβησαν στο τμήμα κι ενώ ομολόγησαν σε αστυνομικό ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου ότι διέπραξαν τα αδικήματα της κλοπής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εκείνος αντί να τους περάσει από την αυτόφωρη διαδικασία ως όφειλε… τους άφησε ελεύθερους!
Πιο συγκεκριμένα, την 12η Ιουλίου 2022 ημέρα Τρίτη, ο ημεδαπός κάλεσε το Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει την κλοπή φορτηγού αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του το οποίο μάλιστα βρήκε ολοσχερώς κατεσταμμένο.
Την επόμενη ημέρα το θύμα φέρεται να ενημερώθηκε από έναν συντοπίτη του ότι ο γιός του μαζί με ακόμη 4 άτομα μικρής ηλικίας ήταν οι υπαίτιοι για το περιστατικό.
Το θύμα φέρεται να ενημέρωσε τον αστυνομικό ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα διοικητή και ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι ανωτέρω.
Καταγγέλλει ωστόσο ότι αντί να συλλάβει και μάλιστα εντός των ορίων του αυτοφώρου τους κατηγορούμενους τους άφησε ελεύθερους, ενώ φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς το θύμα ότι είχε λάβει γραπτές καταθέσεις τους ώστε να μην καταθέσει ονομαστικά πλέον εις βάρος τους μήνυση-έγκληση.
Περαιτέρω και τις επόμενες δύο ημέρες που υποχρεώθηκε το θύμα να μεταβεί στο τμήμα και να καταθέσει έγκληση-μήνυση διότι ο ένας εκ των δραστών φέρεται να του αποκάλυψε ότι κανένας δεν είχε δώσει κατάθεση ή είχε κρατηθεί στο τμήμα, βεβαίωνε όλους ότι τους είχε περάσει από αυτόφωρο και ότι είχε πάρει τις καταθέσεις τους.
Σημειώνει μάλιστα ότι ο ένας από τους δράστες, όχι μόνο ομολόγησε για τις πράξεις του και ενημέρωσε το θύμα για τους συνεργούς του, αλλά ζήτησε συγγνώμη και θα καταβάλει το ποσό που του αναλογεί για την φθορά του οχήματος.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ελένη Φωτάρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου