Τοπικές Ειδήσεις

Αγγλίδες προσέφεραν ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Ρόδου!

Ιατρικό εξοπλισμό προσέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Αγγλίδες οι οποίες διαμένουν μόνιμα στο νησί και πριν λίγο καιρό είχαν ξεκινήσει μία διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων με στόχο την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού μας στην προσπάθεια αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid-19. Πέρα από τους ντόπιους κατοίκους και επιχειρηματίες, αρκετοί τουρίστες στήριξαν την πρωτοβουλία αυτή. Έτσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ με τα οποία αγοράστηκε ο ιατρικός εξοπλισμός που παραδόθηκε στο νοσοκομείο.
«Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που συναντήσαμε τον κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, και συνεργάτες του την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να τους παρουσιάσουμε εξοπλισμό που αγοράστηκε με χρήματα που δωρίστηκαν από τουρίστες και τους ντόπιους, ένα μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 12 αυτόματες αντλίες έγχυσης φαρμάκων.
Συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 Ευρώ. Πολλοί τουρίστες που αγαπούν τη Ρόδο και ανυπομονούν να την επισκεφθούν ξανά έχουν συνεισφέρει στο διαδικτυακό έρανο. Πρέπει να σημειωθεί πώς αρκετές μικρές επιχειρήσεις καθώς και κάτοικοι του νησιού έχουν συμβάλει στην προσπάθεια ενίσχυσης του νοσοκομείου μας», δήλωσε στη «δ» η κα η κυρία Cheryl Salmon, μέλος της ομάδας και συμπλήρωσε σχετικά με το πώς προέκυψε η πρωτοβουλία:
«Η πρωτοβουλία προέκυψε μετά από συζητήσεις μεταξύ μιας ομάδας φίλων για τις δυσκολίες που μας φέρνει αυτή η πρωτοφανής πανδημία. Σκεφτήκαμε να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο στο νησί όπου ζούμε και αγαπάμε. Έτσι, μαζί με μια ομάδα αξιοσημείωτων κυριών, κυρίως αγγλικής καταγωγής, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα και να στηρίξουμε το νοσοκομείο της Ρόδου.
Ο αρχικός στόχος ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό των 25.000 για την αγορά ενός φορητού αναπνευστήρα. Η ηλεκτρονική σελίδα παραμένει ανοιχτή για τη συγκέντρωση δωρεών με στόχο την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

«Αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις και οι ανησυχίες για την έναρξη της τουριστικής περιόδου ήταν και εξακολουθούν να είναι πολύ έντονες και θεωρήσαμε απαραίτητο να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με έναν φορητό αναπνευστήρα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το νοσοκομείο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι για να καλύψει τις ανάγκες των τουριστών και των μόνιμων κατοίκων του νησιού. Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η σελίδα διαδικτυακού εράνου θα παραμείνει ανοιχτή προς το παρόν. Οι δωρεές γίνονται δεκτές με ευγνωμοσύνη στη διεύθυνση
https://gogetfunding.com/raising-funds-for-rhodes-general-hospital-for-equipment-needed-to-protect-us-against-covid-19/» είπε η κα Salmon.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου